Kabataş yalancısı Halime Kökçe 'ezan' yalanında da geri kalmadı: Azgın azınlık, asıl dertleri İslam'la...

Kabataş'taki yalancılığı "tescilli" isimlerden AKP'li yazar Halime Kökçe, provokatif köşe yazısıyla 8 Mart'taki "ezan protestosu" iddiasının arkasında duran yandaşlar arasında yer aldı.

Kabataş yalancısı Halime Kökçe 'ezan' yalanında da geri kalmadı: Azgın azınlık, asıl dertleri İslam'la...

İstiklal Caddesi’ndeki 8 Mart yürüyüşünde “ezanın ıslıklanarak protesto edildiği” iddiasının yalan olduğu bizzat bir çok yandaş kalem tarafından da kabul edildiği ve üstelik özürler dilendiği halde, bu tür yalanların “tecrübeli” bir ismi konu üzerinden hedef gösteren yazılar yazmaya devam ediyor.

Sözkonusu isim, 2013 Haziran Direnişi’nde uydurulan “Kabataş yalanı”nın çok sayıda ortağından biri olarak bilinen yazar Halime Kökçe. AKP’nin yayın organlarından Star‘da “Allah ezanını, ezan ‘biz’i korur” başlıklı bir yazı kaleme alan Kökçe, 8 Mart’ta yürüyen kadınları “Ezan okunduğu sırada susacakları yerde ezanı protesto edercesine ıslıkları ikiye katlayan azgın azınlık” diye tanımladı.

Gerici Kökçe, Türkiye’deki temel fay hattının “İslam ve karşıtları” olduğunu öne sürerken,  sözkonusu yürüyüşçü kadınların da “Allah, Kitap, Muhammed” diyenleri “tehdit” olarak gördüğünü iddia etti, “Ülkece din değiştirsek hoşlarına bile gider. Asıl dert İslam’la yani.” dedi.

Kökçe’nin yazısından konuyla ilgili bölümler şöyle:

“8 Mart günü Taksim’de nümayiş yapan ve işi ezan okunduğu sırada susacakları yerde ezanı protesto edercesine ıslıkları ikiye katlayan azgın azınlık için -tabii ki edep sınırları içinde- söylenebilecek çok şey var. Kimileri cevap vereceğiz diye o sınırı aştı ama daha kimse onların kendilerine layık gördükleri sıfatların üstüne çıkamadı.”

“Kendilerine neyi layık görüyorlarsa yapabilirler, mani olan yok. Ama saygı da beklemesinler.

Toplumu ifsat edecek tüm bayağılıkları, arsızlık ve azgınlıkları bir eyleme sığdıran bu kitlenin, -söz konusu görüntüleri bir kenara koysak dahi- ezana, camiye, namaza, Kuran’a bakışının nasıl olduğunu, hepimiz biliyoruz. Türkiye’deki temel fay hattı, ne yazık ki İslam ve karşıtları. Bu o kadar böyle ki, söz konusu kitle bölücü terör örgütü PKK’yı değil de Allah, Kitap, Muhammed diyenleri tehdit görüyor.

Ülkece din değiştirsek hoşlarına bile gider. Asıl dert İslam’la yani.

Ezan konusundaki hassasiyetimiz toplumu kutuplaştırmak için değildir bilakis toplumu muhafaza içindir. Elbette Allah dinini, ezanını korur. Ama Ezan da ‘biz’i korur.”

YALANCILIĞI TESCİLLENMİŞTİ

Gazeteci Enver Aysever, 2016 yılında Habertürk’te canlı yayınlanan Karşıt Görüş programında, Halime Kökçe’ye Kabataş yalanlarını hatırlatmış, “Bu yalanlardan dolayı yargılanacaksınız” demişti. Buradaki tartışmanın ardından Star yazarı Halime Kökçe, “Allah sizin elinize kimseyi düşürmesin” diyerek programı terk etmişti.

Enver Aysever’e bir süre sonra Kabataş yalancılarına “yalancı” dediği için dava açılmış, “Hakaret” suçlaması yapılan ve hakkında hapis istenen Aysever’in ilk duruşması 7 Nisan’da yapılmıştı.

29 Eylül’de İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme, Aysever’in beraatine karar vermişti.

Ancak beraat kararını üst mahkemeye taşıyan Kökçe yine umduğunu bulamamıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşınan davada mahkeme Aysever hakkında verilen beraat kararını onayınca Kökçe’nin Kabataş yalanı bir kez daha tescillenmiş hale gelmişti.