KAL öğrencileri: Dört senede bir simit atma töreni kadar duyuramadık sesimizi

Kadıköy Anadolu Lisesi'ne yeni başlayanlara simit parçalarının fırlatıldığı görüntüler sonrası yandaşların hedef haline getirdiği öğrenciler, okulda son yıllarda yaşanan birçok şeye gösterdikleri tepkinin bu kadar gündem olmadığını dile getirip yapılanın haksızlık olduğunu savundu.

KAL öğrencileri: Dört senede bir simit atma töreni kadar duyuramadık sesimizi

İstanbul’un köklü okullarından Kadıköy Anadolu Lisesi, okula yeni kayıt olan öğrencileri karşılamaya yönelik tarihten beri uygulanagelen ‘simit atma’ geleneği nedeniyle AKP’nin hedefine oturdu.

Özellikle okulun son döneminde geçirdiği “proje okul” dönüşümü, okulda baş gösteren gerici yapılanmaların faaliyetleri ve idarenin baskılarıyla girdikleri karanlık süreçte tepkisini duyuramayan öğrenciler ise şimdi ortaya çıkan bu görüntüler nedeniyle hedef haline getirilmelerine isyan etti.

Okulun son sınıf öğrencisi Pınar Konuk, sosyal medya sayfasından tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Kadıköy Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim okulda geçirdiğim dört sene boyunca okulumuzdan altmıştan fazla öğretmen ‘proje okulu’ olmamız kapsamında bizlerden koparıldı, kimi öğrencilere ‘örgütlü’ etiketi takıldı, oynanan tiyatro oyunu yüzünden 18 yaş altı 20 öğrenciye kendi öğretmenlerimizden birinin yazdığı dilekçeyle soruşturma açıldı, müzikal kulübünün gösterileri sansürlendi, okul yatakhanesinde dini bir grubu tanıtan öğrenci idare tarafından desteklendi, okulun geleneksel maçlarına ‘tehlikeli’ görülerek mezunlarımız alınmadı ve daha onca olay..

bunların hepsi sadece dört senede yaşandı ve biz kadıköy anadolu lisesi öğrencileri bunca şeyde hasthaglerle duyurularla sesimizi duyurmaya çalıştıysak bile bu kadar yıldır yapılan bu simit atma töreni kadar duyuramadık sesimizi.

destek beklediğimiz büyüklerimiz zor günlerimizde bizleri görmezken yapılan bu olay yüzünden kimseden duymadığımız hakaretleri duyar olduk. yaptığımız hataysa bile yapılan bu lincin henüz 18ine bile gelmemiş onlarca gence haksızlık olarak görüyorum.”