‘JİTEM’ci albayım’ diyerek 570 bin lira dolandırdı: ‘Genelkurmay Başkanı’na sorun’

Amasya’da kendisini ‘JİTEM’ci albayım’ diye tanıtıp, sorunlarını çözeceği iddiasıyla 4 kişiyi  570 bin lira dolandıran Pehlül A., sekreter olarak işe aldığı kadınla tartışması sonucu karakolluk oldu. Pehlül A., gazetecilerin “Eski albay mısınız?” sorusunu, “Genelkurmay Başkanı’na sorun. Jandarma istihbaratım” diye yanıtladı.

‘JİTEM’ci albayım’ diyerek 570 bin lira dolandırdı: ‘Genelkurmay Başkanı’na sorun’

Amasya’daki dolandırıcılık olayı, Pehlül A. ile sekreter olarak işe aldığı 20 yaşındaki H.E. adlı kadının kaldıkları otelde kavga etmesiyle ortaya çıktı.

Otel görevlilerinin çağırdığı polisler her iki şahsı da arayınca Yozgat nüfusuna kayıtlı Pehlül A.’nın üzerinde telsiz, polis kokartı, tabanca, gazete ve bir derneğe ait kimlik, kameralı gözlük ve mermi ele geçirildi.

Karakola götürülen H.E. ifadesinde kendisini alıkoyduğunu öne sürdüğü Pehlül A.’nın ‘FETÖ’ üyeliği suçlamasıyla cezaevinde bulunan 3 tutukluyu serbest bıraktırabileceği vaadiyle yakınlarından 280 bin, 160 bin lira ve 110 bin lira, ayrıca işe yerleştirebileceğini söylediği bir kişiden de 20 bin lira aldığını anlattı.

Durumu araştıran Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, adları geçenlerle irtibat kurdu. Şahıslar para verdikleri kişinin kendisini ‘JİTEM’ci albay’ olarak tanıtan Pehlül A. olduğunu doğruladı.

Pehlül A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.