Jet Fadıl'e yeniden inşaat izni iddiası: Arbede çıktı

Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz, yeniden inşaat izni aldığını söyleyerek polis eşliğinde Bayrampaşa'da bulunan Caprice Gold inşaatına geldi.

Jet Fadıl'e yeniden inşaat izni iddiası: Arbede çıktı

‘Jet Fadıl’ olarak bilinen dolandırıcı Fadıl Akgündüz, dün gece yarısı iddiaya göre yeniden inşaat izni aldığını söyleyerek polis eşliğinde Bayrampaşa’da bulunan Caprice Gold inşaatına geldi. Durumdan haberdar olan Jet Fadıl mağdurları inşaata akın etti. Güvenlik görevlileri ve Jet Fadıl’ın korumaları arasında arbede yaşandı.

Akgündüz’ün “İnşaat artık benim yönetimimde” dediği öğrenildi. Derneğin ve site yönetim kurulu başkanı Talip Metehanoğlu ve avukat Yaşar Metehanoğlu burada bir açıklama yaptı.

28 BİN KİŞİ MAĞDUR

Fadıl Akgündüz avukatlarıyla gelip tapuları gösterdiğini iddia eden Talip Metehanoğlu, şunları söyledi:

“Acil burayı boşaltın demişler. Geldiğimizde gitmişti. 28 bin kişi mağdur. Fadıl Akgündüz buraya geliyor ‘bey’ oluyor, biz burada işgalci oluyoruz. Sakal dedi, bıyık dedi, cübbe dedi, bizim inançlarımızla oynadı. Bizim geleceğimizle oynadı, çocuklarımızla oynadı, bütün yatırımımızla oynadı.”

Avukat Yaşar Metehanoğlu ise, “Fadıl Akgündüz, güvenlik görevlilerine ‘Sizin işinize son verdik buradan gidebilirsiniz’ demiş. Biz altı aydan beri kat mülkiyeti kanunlarının 57. 58. 59. ve 60. maddelerine göre bu sitenin yönetimi konusunda mal sahipleriyle toplantı yaptık. Toplantıda Talip Metehanoğlu grubunun yönetimi ele almasını sağladık. Binanın yapılması görevini verdiler” diye konuştu.

Fadıl Akgündüz’ün yarım kalan 7 yıldızlı Caprice Gold projesinden devremülk alanlar altı yıldır hukuk savaşı veriyor. 2010 yılında başlayan projenin taahhüt edilen 2013 yılında bitirilememesi nedeniyle kira parası alan mağdurlar, bu paranın da aylardır kendilerine ödenmediğini söyledi. Caprice Gold ve Caprice Maldivler projesi mağdurları, Fadıl Akgündüz ve çalışanları hakkında nitelikli dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.