İzmir'in Bağımsız Komünist Adayı belli oldu: Ovacık kanıtladı, sosyalist alternatifi yaratacağız

Türkiye Komünist Hareketi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Deniz Tütmez oldu.

İzmir'in Bağımsız Komünist Adayı belli oldu: Ovacık kanıtladı, sosyalist alternatifi yaratacağız

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Sakarya Büyükşehir Belediyelerinde bağımsız komünist adayları destekleme kararı alan Türkiye Komünist Hareketi (TKH), bugün de İzmir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Komünist Belediye Başkan Adayını açıkladı.

Ziraat Mühendisleri Odası Lokali’nde yapılan toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak açıklanan Bağımsız Komünist aday Deniz Tütmez, “Ovacık Belediyesi bir çok şeyin yapılabileceğini ortaya koydu. Ovacık’ta olan esas mesele bu memlekette sosyalizmin mümkün olduğudur. ” dedi.

Düzen muhalefetinin ‘Bazıları ‘martın sonu bahar’ dediğini hatırlatan Tütmez, “Emekçiye bu memlekette dört mevsim kara kıştır, martın sonu krizdir ve yoksulluktur. Kimse pembe tablolar çizmesin.”  ifadelerini kullandı.

“KOMÜNİSTLER HALKI ALTERNATİFSİZ BIRAKMAMIŞTIR”

Aday tanıtım toplantısında ilk olarak TKH Merkez Komite üyesi Kurtuluş Kılçer söz aldı.”Bu seçimin önemi başkanlık rejimi içerisinde girdiğimiz ilk yerel seçim. Daha otoriter, daha baskıcı bir dönemdeyiz. TBMM’nin artık hiçbir önemi kalmadı ve büyük bir ekonomik krizin kapıda olduğu bir kesitte 31 Mart yerel  seçimlerinin hem emekçiler açısından hem de sosyalistler açısından önemli olduğu görülmelidir” ifadelerini kullanan Kılçer “Bu seçim inşaat patronlarının, rantçıların seçimidir, bir pasta var herkes bu pastadan ne kadar pay alacağının derdinde. Komünistlerin işi ise bu meseleye dair bu pastanın tüm emekçilere eşit şekilde pay edilmesidir. 21 vatandaşımızı katleden rantçılığa karşı bu seçimde komünistler halkı alternatifsiz bırakmamıştır. İzmir’de ki bu zorlu süreçte başarılar diliyorum. Tüm yoldaşlarımızın bu süreci inatla örgütleyeceğine inanıyorum, hepimize kolay gelsin.” dedi.

“OVACIK BİR ÇOK ŞEYİN YAPILABİLECEĞİNİ ORTAYA KOYDU”

Kurtuluş Kılçer’in ardından söz alan TKH İzmir Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Komünist adayı Deniz Tütmez ise “Benim burada ki adaylığım bu memleketi yönetme iradesine sahip siyasi bir hattın temsiliyetidir. Emekçilerin ürettiklerine el koyarak zenginliklerine zenginlik katan patronların karşısına çıkabilecek tek güç komünistlerin örgütlü gücüdür” dedi.

“Ovacık Belediyesi bir çok şeyin yapılabileceğini ortaya koydu. Ovacık’ta olan esas mesele bu memlekette sosyalizmin mümkün olduğudur. Sermaye sınıfının temsilcisi AKP iktidarı, gericilik demektir, yoksulluk demektir, işçi sınıfın katledilmesi demektir. Bu seçimlerde de AKP kendi meşruluğunu onaylamaya çalışmaktadır. Bunun karşısına düzen partileri değil ancak komünistler çıkabilir.” ifadelerini kullanan Tütmez “Biz İzmir’e baktığımız zaman öpülecek ve uyandırılacak güzel bir kadın değil, kent sorunlarını görüyoruz, emperyalizme karşı bir tarih görüyoruz, İZBAN işçilerinin direnişini görüyoruz. Bazıları ‘martın sonu bahar’ diyor. Emekçiye bu memlekette dört mevsim kara kıştır, martın sonu krizdir ve yoksulluktur. Kimse pembe tablolar çizmesin.” diye konuştu.

Tütmez konuşmasını “Söyleyecek çok sözümüz, anlatacak çok şeyimiz var ama burada nefesimizi tüketmeye değil emekçi halka sosyalizm alternatifini taşımak için bir enerjiye ihtiyacımız var. Tüm yoldaşlarımız ve dostlarımızla mahalle mahalle fabrika fabrika okul okul ev ev büyütmeye ihtiyacımız var. Hepimize kolay gelsin yolumuzu açık olsun yoldaşlar. Yağma yok, sosyalizm var!” sözleriyle bitirdi.