İzmir'de TKH üyelerine 'Suriye' manşetinden gözaltı

İzmir Alsancak'ta Türkiye Komünist Hareketi (TKH) üyeleri gözaltına alındı.

İzmir'de TKH üyelerine 'Suriye' manşetinden gözaltı

İzmir Alsancak’ta Türkiye Komünist Hareketi (TKH)’nin haftalık gazetesi Sosyalist Cumhuriyet’in satışını gerçekleştiren 4 parti üyesi gözaltına alındı.

Aralarında TKH Merkez Komite Üyesi Deniz Tütmez’in de bulunduğu 4 parti üyesinin, Sosyalist Cumhuriyet Gazetesi’nin kapağında yer alan ”Güvenli Bölge çözüm olmayacaktır! Çözüm ABD’nin kovulması, Suriye ile masaya oturmaktır!” başlığı gerekçe gösterilerek gözaltına alındığı öğrenildi.

TKH’DEN AÇIKLAMA

Türkiye Komünist Hareketi tarafından gözaltılara ilişkin açıklama yayımlandı. Suriye’nin kuzeyine yönelik askeri operasyon gerekçe gösterilerek partinin siyasi çalışmalarının engellenmesinin kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada ”ABD kovulmalı, Suriye ile masaya oturmalı’ başlıklı gazetenin satışı dolayısıyla gerçekleşen gözaltı kararı hukuksuz ve haksız bir engelleme girişimidir” denildi.

TKH’nin açıklaması şöyle:

”Üyelerimizin gözaltına alınması hukuksuzluktur!

Türkiye Komünist Hareketi İzmir İl Örgütü üyesi dört yoldaşımız hukuksuz bir biçimde gözaltına alınmıştır.

Partinin siyasal çalışmalarını yürüten üyelerimizin gözaltına alınması, siyasal bir partinin çalışmalarını keyfi bir biçimde engelleme girişimidir. Suriye’nin kuzeyine yönelik askeri operasyon gerekçe gösterilerek Partimizin siyasal çalışmalarının engellenmesi kabul edilemez.

‘ABD kovulmalı, Suriye ile masaya oturmalı’ başlıklı gazetenin satışı dolayısıyla gerçekleşen gözaltı kararı hukuksuz ve haksız bir engelleme girişimidir.

İzmir İl Başkanımız Deniz Tütmez’in de aralarında bulunduğu 4 üyemiz derhal serbest bırakılmalıdır.

Türkiye Komünist Hareketi
Genel Merkez”

Sosyalist Cumhuriyet Gazetesi’nin gözaltı gerekçesi yapılan kapağı şöyle: