İzmir'de Sınıf Tavrı güçleniyor

İzmir'de Sınıf Tavrı ilk toplantısını Birleşik Metal İş Sendikası'nın İzmir şubesinde gerçekleştirdi.

İzmir'de Sınıf Tavrı güçleniyor

İşçilerin mücadele örgütü Sınıf Tavrı, İzmir’deki ilk etkinliğini “Kriz, İşçi Sınıfı ve Mücadele” başlığıyla gerçekleştirdi.

BMİS İzmir Şubesinde düzenlenen etkinlikte Sınıf Tavrı Yürütme Kurulu üyesi Irmak Ildır, Sınıf Tavrı YK üyesi Kemal Parlak ve Birleşik Metal İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Kemal Alım konuşmacı olarak yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan Irmak Ildır, panelin konusunu ‘Kriz ve Mücadele’ başlığı olarak seçmiş olmalarına dikkat çekip ekonomik kriz hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ekonominin Ankara’dan değil Washington tarafından yönetildiğini söyleyen Ildır, “Ya sıtmaya razı olacağız ya da bunu reddedeceğiz, mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SINIFIN TAVRI SESSİZLİĞİ BOZACAK

Daha sonra sözü alan Birleşik Metal-İş Sendikası örgütlenme uzmanı Kemal Alım, sendikalardaki krizlerden bahsetti. 25 milyon çalışan varken bunlardan yalnızca bir milyonunun sendikalı olduğunu belirten Alım, sendikalardaki sıkışıklığa dikkat çekti. Alım, sıkışıklığı açabilecek gücün Sınıf Tavrı olduğunu söyledi.

Son konuşmacı olarak söz alan Sınıf Tavrı YK üyesi Kemal Parlak, Sınıf Tavrı’nın kuruluşundan günümüze kadar olan süreci anlattı. Ülkede herkesin herkesin konuda konuştuğunu ama Türkiye İşçi Sınıfı’nın sessiz olduğunu dile getiren Parlak, Sınıf Tavrı’nın bu nedenle ‘Yeter, söz işçinin!’ sloganıyla kurulduğunu belirtti.

İL BİNASI AÇILIYOR

Panelde Sınıf Tavrı’nın İzmir il binasının Alsancak’ta yakın zamanda açılacağı da müjdelendi. Binanın açılışıyla ilgili bilgiler kısa zamanda duyurulacak.

Panelden fotoğraflar: