İzmir'de orman yangını: Bölgedeki evler tehdit altında

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki ormanlıkta, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İzmir'de orman yangını: Bölgedeki evler tehdit altında

İzmir Seferihisar’daki Kavakdere Barajı yakınlarında bulunan ormanlıkta, saat 16.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları gören çevredekiler, orman ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, alevleri söndürmek için 11 helikopter, 10 dozer ve 54 arazöz ile karadan ve havadan çalışma başlattı.

Jandarma ekipleri Kavakdere yolunu araç trafiğine kapattı. Bölgede zaman zaman yön değiştiren şiddetli rüzgar nedeniyle, ekipler çalışmalarını güçlükle sürdürüyor. Ancak, barajın yakın olması nedeniyle helikopterler sık aralıklarla su alarak alevlere müdahalede ettiği belirtildi.

Bu arada alevlerin tehdik ettiği bölgede Yusuf Dağgülü’ne ait ağılda bulunan 100 küçükbaş hayvanın kaçtığı öğrenildi. Yunus Demirci’ye ait ev ise yangında zarar gördü. Bölgede bulunan birçok bağ evinin alevlerin tehditi altında olduğu ve boşaltıldıkları belirtildi.

Seferihisar’da yaklaşık 50 hektar alanın tahrip olmasına neden olan yangına, piknikçilerin yaktığı mangaldan sıçrayan kıvılcımların neden olduğundan endişe ediliyor. Çevrede oturanların bu yönde iddialarda bulundukları belirtildi. Yangın söndürüldükten sonra çıkış nedeni ile ilgili çalışmalar yürütülecek.