İzmir'de işçilerden kitlesel iş bırakma eylemi

İzmir’de DİSK’e bağlı sendikalar "Kıdem tazminatı gasbına hayır, vergi adaleti şimdi" sloganıyla yarım günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

İzmir'de işçilerden kitlesel iş bırakma eylemi

HABER MERKEZİ

İzmir’de DİSK’e bağlı sendikalara üye işçiler “Kıdem tazminatı gasbına hayır, vergi adaleti şimdi” sloganıyla yarım günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde çalışan yüzlerce işçi, DİSK Ege Bölge Temsilciliği’nin çağrısıyla iş bırakarak Konak Eski Sümerbank önünde toplandı. Eyleme DİSK temsilcilerinin yanı sıra emek ve meslek örgütleri ile 181 gündür direnen Aliağa Belediyesi işçileri de destek verdi.

Sıklıkla ‘Genel grev, genel direniş!’, ‘Hükümet istifa!” sloganlarının atıldığı eylemde işçiler insanca bir ücret ve vergi adaleti talep etti.

“IMF İLE ÜCRETLERİ DÜŞÜRÜYORLAR”

Basın açıklamasında konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, işsizlikte cumhuriyet tarihinin rekorlarının kırıldığına dikkat çekerken “Bu ülkede her 4 gençten 1’i işsiz. Bu kadar yüksek genç ve kadın işsizliği ekonomik veri olmanın ötesinde ülkenin geleceğini tehdit etmekte. Bunun sonucunda yaşanan intiharlar yüreğimizi acıtıyor. Siz bunları inkar ettikçe büyüyor. 17 yıldır ülkeyi yönetenleri, ülkenin krize girmesine sebep olanları krizin faturasını üzerimize yıkmaya çalışan politikalardan vazgeçmeye ve derhal adım atmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Hükümet’in önümüzdeki aralık ayında yapılacak olan asgari ücret belirleme sürecinde bütün ücretleri aşağı çekmenin adımlarını attığına dikkat çeken Çerkezoğlu, üstelik bunun IMF ile birlikte yapıldığına işaret etti.

‘Vergiyi tabana yayacağız’ denildiğini, ancak devletin topladığı verginin neredeyse tamamının işçiler tarafından ödendiğini belirten Çerkezoğlu, “Vergi yoluyla daha da yoksullaştırmaya çalışanlara karşı vergi talebini daha da yükseltmeye kararlıyız. Haklı olmak yetmez; taleplerimiz için yan yana gelmek ve mücadele etmek gerekir. Genel grev kararına biz İzmir’de hazırız” ifadelerini kullandı.