İzmir'de AKP MHP ortak mitingi

Erdoğan ve Bahçeli ilk ortak mitingini İzmir'de düzenliyor.

İzmir'de AKP MHP ortak mitingi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ‘Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ilk ortak mitingini düzenliyor. İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen AKP-MHP İzmir ortak mitinginde ilk olarak Bahçeli konuştu.

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

“İzmir’i hiç kimse çantada keklik görmesin. İzmir’i hiç kimse arka bahçesi zannetmesin. Güzel İzmir’de bir şey değişecek, bu suretle her şey değişecektir. Şımaranlara, yolunu şaşıranlara, 12 Eylül zulmünün mirasçılarına İzmir sırtını dönmeli, daha müreffeh, geleceği daha güçlü bir yönetime daha fazlasını yapacak bir iradeye kucağını açmalıdır.

Bir vandal, bir barbar din kardeşlerimizi Cuma namazı kıldıkları sırada kurşun yağmuruna tutmuştur. Bir kez daha hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu şerefsiz teröristin katliam silahının üzerinde ‘Türk yiyici’ ifadesi gözlerden kaçmamıştır. Ey Haçlılar, biz buradayız, gelin görelim. Hadi gelin de kanınızda boğalım. Ey beka sorunu göremeyen çapulcular nasılsınız, iyi misiniz? Türk ve İslam düşmanının emellerini fark edemediniz mi? Şimdi anlaşıldı mı beka niye önemli? 31 Mart seçimlerinin niçin beka seçimi olduğu şimdi oturdu mu?

Biliniz ki zillet İzmir’i her gün zehirliyor. Çanakkale’de yendiklerimiz, İzmir’e kadar kovaladıklarımız yeniden karşımızdalar. Tek çözüm Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir.

Çanakkale’de tarih yazarak düşmanlara geçit vermeyerek ihanete fırsat tanımayan kutlu ceddimiz gibi Cumhur İttifakı olarak benzer tehditlerle mücadele ediyoruz. Kökü dışarıda, ucu içeridedir. Bugünkü tehdit ve tehlikeleri iyi analiz edebilmenin yolu tarihten ders çıkarmak, tedbir almaktır. Türk tarihi tekerrür eden bir vakalar zinciridir.”

Erdoğan’ın konuşması bekleniyor.

Erdoğan, “Bizimki bir Cumhur İttifakı’dır. Sayın Bahçeli ile ilk ortak mitingimizi, çok önem verdiğimiz için İzmir’de yapıyoruz. Bahçeli, son yılların en dirayetli siyasetçisidir.” sözleriyle konuşmasına başladı.

Erdoğan, Sezai Temelli’nin görüntülerini izletti: Buyrun, baş terörist!

Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“Türk siyasetinin son yıllardaki en dirayetli siyasetçisi olarak gördüğüm Sayın Bahçeli ile tuzakları bozarak yolumuza devam ediyoruz.

İzmir’i hasbi bir muhabbetle seviyoruz. Birileri çıkmış terör örgütünün desteğiyle bu şehirde kendine yol açmaya çalışıyor. İzmir için dişe dokunur tek bir hizmeti olmayanlar bu şehri yıllarca belli korkular üzerinden istismar ettiler. Şimdi gösterdikleri aday da böyle bir aday. Onlardan buraya hiçbir fayda gelmez. İzmir’in körfezine bakın bu kokuyu yok edebildiler mi?

Bunların dile getirdikleri korkulardan hangisi doğru çıktı? İnsanımızın giyimine mi karıştık? 17 yıldır iktidardayız. Herkes istediği gibi giyiniyor. Şu anda inanıyorum ki, bu kerdeşlerim en güzel cevabı veriyorlar.”

Mitingte HDP’li vekillerin görüntülerini yayınlayarak, ‘Millet İttifakı’nın unsuru olduklarını öne süren Erdoğan, HDP milletvekili Sezai Temelli’nin görüntülerinin yayınlandığı esnada ‘Buyrun, baş terörist!’ ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“CHP’nin Buca adayını son anda değiştirmesinin sebebi de Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e sadece rant anlayışıyla yaklaşıyor olmasıdır. İzmirlileri umursamıyorlar. Amaçları belediye yönetimini bölücü örgüte teslim etmek. Bölücü örgütün emrindeki partinin eş başkanı bu gerçeği zaten açıkca itiraf etti.

Bölücü örgütün emrindeki partinin eş başkanı açıkça ifade etti, ‘Mansur Yavaş da Ekrem İmamoğlu da İzmir’deki de HDP’nin oylarıyla seçildiğini bilecek’ diyerek adeta meydan okudu.

(Tunç Soyer) Bu aday CHP’nin değil, Kılıçdaroğlu’nun adayıdır. Adaylık icazetini İzmir’den değil Kandil’den almıştır.

Yıllardır Atatürk’ü istismar ettiler, peki bunların Atatürk’ün Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartma vasiyetine tırnak ucu kadar katkıları olduğunu gördünüz mü?”

AP bu kararı alamaz

Erdoğan, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile AB arasındaki katılım müzakerelerinin askıya alınmasını öneren kararına da tepki göstererek, “Bakıyorsunuz Avrupa Parlamentosu tamamı bölücü terör örgütünün, FETÖ’nün argümanlarından oluşan gerekçelerle ülkemize saldırıyor. Fırsat bulsalar inanın bu ülkeyi terör örgütlerine teslim etmekte bir dakika bile tereddüt etmeyecekler. Ey Avrupa Parlamentosu! Diyorsun ki, “Türkiye’nin Avrupa Birliği ile müzakerelerini durduralım”. Tamam. Ne kadar güzel. Avrupa Birliği böyle bir karar alsa ne kadar hayırlı olur. Biz de bu kararınızı bekliyoruz zaten. Ama alamazlar. Bu konuda tüm sözler 31 Mart’a saklı.” diye konuştu.