İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde iletişim festivali

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Medya Kulübü ve Ege Üniversitesi'nden Ege Öğrenci Gazetesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği İletişim Festivali 18-22 Mart tarihleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde iletişim festivali

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yapılacak olan İletişim Festivali 18 Mart Pazartesi günü Sinema Günleri ile başlayacak. Sinema Günleri’nin birinci gününde Arif V 216 filminin senarist ve yönetmeni Kıvanç Baruönü, yönetmen Tahsin İşbilen, Kelebekler ve Bartu Ben filminin yapımcısı Diloy Gülün ve editör Aziz İmamoğlu’nun katılacağı çeşitli söyleşiler gerçekleşecek.

Sinema Günleri’nin ikinci günü ise Kısa Film yönetmeni Oğuzhan Boz’un vereceği Kurgu Atölyesi ile başlayacak. Atölyenin ardından Filmloverss genel yayın yönetmeni Ecem Şen ve Filmloverss sinema yazarı Gizem Çalışır, yönetmen Çağatay Çelikbaş, Batuhan Kurt, Hatice Aşkın’in katılımıyla çeşitli söyleşiler ile devam edecek. Son olarak da Nikon temsilcisi Erdem Aydın’ın vereceği “Yapay Işıklar ile Portre Fotoğrafçılığı” atölyesi yapılacak.

20 Mart Çarşamba günü Medya Günleri; Savaş Fotoğrafçısı Mert Çakır, belgesel fotoğrafçıları Tuncay Dersinlooğlu ile Cevahir Buğu ve Evrensel Gazetesi Muhabiri Dilek Omaklılar’ın konuşmacı olarak katılacağı “Fotoğraf “paneli ile başlayacak. Panelin ardından akademisyen Çiğdem Öztürk’ün vereceği Röportaj atölyesi yapılacak. Atölyenin ardından ise “Medya ve Edebiyat” başlıklı panel Varlık Dergisi başyazarı, şair Cengiz Kılçer, akademisyen Ayşegül Utku Günaydın ve yayıncı Halil Türkden’in katılımıyla gerçekleşecek. Medya Günlerinin ikinci gününde ise gazeteci Alev Doğan, akademisyen Bilge Narin, Kamera Sokak’tan Kazım Kızıl ve gazeteci Misket Dikmen “Dijital Habercilik ve Medya Özgürlüğü” panelinde bir araya gelecek. Panelin ardından 140journos’tan Ümit Oktay Aymelek, sosyal medya uzmanı Barbaros Görgü, Bilsay Yıldırım ve Nevzat Can Ünsal’ın katılımıyla “Dijital Medyada İçerik Üretimi” paneli gerçekleşecek. Ardından akademisyen Burcu Şimşek’in katılımıyla “Dijital Hikâye Anlatıcılığı ve Türkiye Deneyimi” başlıklı bir seminer yapılacaktır.

Festivalin son gününde ise “Kadın Sorunu”, Üniversitelinin Sorunları ve Çözümleri”, “Habercilik Nereye Gidiyor?”, “Nasıl Bir Habercilik?” ve “Ne Yapmalı? (Medya ve Sansür) başlıkları üzerinden öğrencilerin katılımıyla forum gerçekleştirilecek.