'İZBAN işçisinin istediği zammı kabul edersek diğer çalışanlar da aynısını ister, iş dünyası bize düşman olur'

İZBAN işçilerinin insanca çalışma şartlarıyla sürdürdüğü greve ilişkin CHP'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

'İZBAN işçisinin istediği zammı kabul edersek diğer çalışanlar da aynısını ister, iş dünyası bize düşman olur'

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İZBAN işçilerinin insanca çalışma şartlarının sağlanması talebiyle sürdürdüğü grevde “patronların hassasiyetleri”nin gözetilmesini isteyerek “Bu zam oranı; iş dünyasını, Aziz Bey’e düşman eder.” dedi.

Radyo Ege‘de yayınlanan “Seçim 2019” programında soruları yanıtlayan Bayır, işçilerin taleplerine ilişkin bir yandan “Kesinlikle mağduriyetlerinin giderilmesi lazım. Buna itirazımız yok.” derken diğer yandan da “Bu zam oranı; iş dünyasını, Aziz Beye düşman eder. Bu zammı duyan özel sektör ve kamu çalışanları da doğal olarak, aynı oran üzerinden, işverene zam isteğinde bulunacak.” ifadelerini kullandı.

Bayır’ın sözleri şöyle:

“Olayın taraflarını doğru belirlemek lazım. İşin bir tarafında, emeğinin hakkını almak isteyen işçi kardeşlerimiz var. Kesinlikle mağduriyetlerinin giderilmesi lazım. Buna itirazımız yok. Aziz Bey, %25 zam oranı önermiş. İzban çalışanları, İstanbul’dakiler kadar ücret alsa, bu orana ses çıkartmazdı. Greve gidilmezdi. Aziz Bey bu parayı cebinden vermiyor. Bizim vergilerimizle, halkın parasından veriyor. Aziz Bey, ‘Yerime gelecek belediye başkanı düşünsün’ diyebilirdi. Ama bunu yapmadı. Bu zam oranı; iş dünyasını, Aziz Beye düşman eder. Bu zammı duyan özel sektör ve kamu çalışanları da doğal olarak, aynı oran üzerinden, işverene zam isteğinde bulunacak. Sanayici, işveren bunu verebilecek durumda değil, bu zammı veremez. Bunu kaldıracak bir ortam yok. Olaya bir de bu açıdan bakmak lazım. Burada mağdur olan halk. Bu işi siyaseten kullanmak isteyenler var. Kaos yaratıp, bu sorunu, ‘Erdoğan ya da Zeybekçi halletti’ diyerek, kahraman olacaklarını sanıyorlar. İzmirli, en başından beri, bu oyunun farkında. Biz; bu işi, yine kendi aramızda çözeceğiz. Yeter ki; iyi niyetli olunsun.”