İZBAN grevi Erdoğan'ın kararıyla yasaklandı!

İZBAN'a bağlı işyerlerindeki grev, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 60 gün ertelendi.

İZBAN grevi Erdoğan'ın kararıyla yasaklandı!

İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi Ticaret AŞ’ye (İZBAN) bağlı iş yerlerindeki grev, Cumhurbaşkanı kararı ile 60 gün süreyle ertelendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, İZBAN’a bağlı iş yerlerinde Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin “şehir içi toplu taşıma hizmetlerini bozucu nitelikte görüldüğünden” 60 gün süreyle ertelenmesine karar verildi.

Söz konusu karar 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 63’üncü maddesi gereğince alındı.

Demiryol-İş ile TİS kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerde İZBAN ilk olarak yüzde 22’lik zam teklifinde bulunmuş ancak talep sendika tarafından kabul edilmemiş ve 10 Aralık’ta grev kararı alınmıştı. İZBAN yönetimi, ortalama yüzde 26 oranında yaptığı zam önerisini de sendikanın “greve devam” kararı sonrası geri çekmişti.

Erdoğan’ın “devreye girmesi”nin grev için AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin “Bu çile en kısa zamanda bitecek” açıklaması yapmasının ardından gelmesi de dikkat çekti.