İYİ-SEN'li inşaat işçileri Gentes önünde direnişe başlıyor

İYİ-SEN üyesi inşaat işçileri ücretlerin gasp edilmesine karşı direnişe geçiyor. İYİ-SEN'den yapılan açıklamada Gentes grubu önünde direnişin başlayacağı ifade edildi.

İYİ-SEN'li inşaat işçileri Gentes önünde direnişe başlıyor
HABER MERKEZİ

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve ücretleri ödenmeyen İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçiler, grubun genel merkezinin bulunduğu İstanbul Ticaret Merkezi önünde basın açıklaması düzenlemişti.

Basın açıklamasında konuşan İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan, “Gentes firmasının yöneticileri burada rahat rahat otururken inşaat işçileri yoksulluğa ve sefalete mahkum edilmek isteniyor. Ne Gentes işçileri ne İYİ-SEN bu sömürüye bu yoksulluğa, patronun işçiyi köle gören zihniyetine boyun eğmeyecek. İnşaat işçisi hakkı olanı, alınterini istiyor. Hem Gentes şirketler grubunu hem de Aile ve Çalışma Bakanlığını buradan uyarıyoruz” ifadelerini kullamıştı.

ÜCRETLERİ GASP EDİLEN İNŞAAT İŞÇİLERİ DİRENİŞE BAŞLIYOR

Şimdi ise inşaat işçileri ise emek güçlerini satarak kazandıkları ücretlerin gasp edilmesine karşı direnişe geçiyor. İYİ-SEN’ den yapılan açıklamada ‘‘Gentes Grubunun kayıtsız ve sorumsuz davranışı devam ediyor.Sendikamız hakları gasp edilen işçilerle birlikte yarın Gentes’in genel merkezi önünde direniş başlatacak.” denildi

İYİ-SEN’den yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:

Cezayir’deki otel inşaatında çalışan işçilerin ücretlerini gasp eden Gentes Şirketler Grubunun genel merkezi önünde pazartesi günü basın açıklaması gerçekleştirdik.

Gentes’i işçilerin birikmiş ücretlerini derhal ödemesi konusunda uyarmamıza rağmen herhangi bir adım atılmadı. Gentes Grubunun kayıtsız ve sorumsuz davranışı devam ediyor.

Sendikamız hakları gasp edilen işçilerle birlikte yarın Gentes’in genel merkezi önünde direniş başlatacak.

İnşaat işçisi alın terini patronlar tarafından gasp edilmesine izin vermeyecek. İşçilerin birliği ve mücadelesi işçileri köle gören patronları yenecektir.

Tüm emek dostlarını mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz.

İnşaat işçisi köle değildir.