İYİ-SEN'den inşaat işçilerine çağrı: Sendikanın saflarında, sömürüye ve işsizliğe karşı 1 Mayıs’a!

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN), sömürüye ve işsizliğe karşı inşaat işçilerini 1 Mayıs'a katılmaya çağırdı.

İYİ-SEN'den inşaat işçilerine çağrı: Sendikanın saflarında, sömürüye ve işsizliğe karşı 1 Mayıs’a!

İşçi sınıfı içerisinde sömürünün en yoğun şekilde yaşandığı sektörlerden biri olan inşaat sektöründe mücadele eden işçiler 1 Mayıs için çağrıda bulundu.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın (İYİ-SEN) 1 Mayıs için yaptığı “Sömürüye ve İşsizliğe karşı 1 Mayıs’a” başlıklı çağrı açıklaması şöyle:

“Türkiye’nin parlayan yıldızı olarak pazarlanan inşaat sektöründe, patronlar ekonomik kriz bahanesiyle yüz binlerce inşaat işçisini işsizlikle karşı karşıya bıraktı.

İnşaat patronları yıllardır inşaat işçilerinin en temel hakları olan Asgari Geçim İndirimi, sigorta primleri,barınma ve maaşlarını gasp ederek zenginliklerine zenginlik kattı. Bugün de inşaat işçileri ekonomik kriz fatura edilerek bu temel haklardan yoksun çalıştırılmaya devam ediliyor.

İnşaat patronları işçileri sömürerek ülkenin en zenginleri listesinde ilk sıralara girerken inşaat işçisi ise çalışırken en çok ölenler listesine giriyor.

İnşaat patronlarına kamu arazileri yok pahasına peşkeş çekilip üzerine devlet bankalarından düşük faizli krediler verilirken inşaat işçisi kira, banka ve diğer borçlarla karşı karşıya bırakılıyor.

Patronlar Çırağan Sarayında yiyip içip eğlenirken inşaat işçileri ailelerini memlekette bırakarak kötü barınma ve beslenme koşullarının olduğu şantiyede kölece çalışıyor.

İşçiler bu kölelik koşullarında çalışmaya ve yaşama mahkum değildir.

Sendikamız bu sömürü çarkından işçilerin birliğini ve mücadelesini yükselterek çıkmak için inşaat işçilerini sendikanın saflarında sömürüye ve işsizliğe karşı 1 Mayıs’a çağırıyor.

Sömürüye ve işsizliğe karşı 1 Mayıs’a!”

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI

İLETİŞİM:05069894954