İYİ-SEN'den Gentes işçilerinin mücadelesini büyütme çağrısı

İYİ-SEN, Gentes işçilerinin ödenmeyen hakları için 1 haftadır sürdürdüğü direnişi büyütmeye çağırdı.

İYİ-SEN'den Gentes işçilerinin mücadelesini büyütme çağrısı

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve altı aydır maaşları ödenmeyen inşaat işçilerinin 1 haftayı geride bırakan direnişi için İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’ndan (İYİ-SEN) çağrı geldi.

İYİ-SEN bugün devam eden direnişe ilişkin bir basın bülteni yayınlayarak işçilerin sesini büyütmeye çağırdı.

Açıklama şöyle:

Direnişteki Gentes işçilerinin sesini büyütelim!

Günlerdir direnişte olan Gentes işçileri, mücadelesini büyütüyor. Sendikamızın öncülüğünde yürüyen direniş tüm kararlılığı ile devam ederken, Gentes işçisi emeğinin, alınterinin karşılığını almak için mücadelesini emek dostları ile birlikte sürdürmek istiyor.

İşçi sınıfının çıkarlarını heryerde savunan sendikamız, bu doğrultuda mücadele eden ve sınıf mücadelesinin parçası olan tüm dostlarını Gentes işçilerinin mücadelesine güç vermeye çağırıyor.

Başta işçi sınıfımız olmak üzere, sendikal hareketin ve emek mücadelesinin dostlarını Perşembe günü saat 14:00’de gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına bekliyoruz.

Direnişin simgesi olan Gentes işçilerinin sesini büyütelim!

Buluşma Yeri: İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, Yeşilköy Mah., Atatürk Cad. İDTM İş Blokları A3 Blok 10/2 D:307-314, 34149 Bakırköy/İstanbul

Saat: 14:00

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası”

İşçilerin mücadele örgütü Sınıf Tavrı da Gentes işçilerinin direnişi için omuz omuza mücadele çağrısında bulundu.

Sınıf Tavrı’nın “GENTES Direnişi’ne çağrı!” başlıklı çağrı açıklaması şöyle:

“Aylarca ücretlerini alamadıkları için İstanbul’da direnişte olan Gentes işçileri direnişlerini büyütüyor. Bir haftayı aşkın bir süredir direnişte olan işçiler, emeklerinin karşılığını almak için İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) öncülüğünde direniyor.

Sınıf sendikacılığını savunan, işçi sınıfının mücadelesini her şeyin başına yazan Sınıf Tavrı, İYİ-SEN’in sürdürmekte olduğu direnişi selamlar. Bu direnişi tüm işçi sınıfının direnişi olarak gören Sınıf Tavrı, 28 Kasım 2019 günü saat 14:00’de direnişçi işçilerle dayanışmak için destek ziyaretinde bulunacak.

İşçi sınıfı mücadelesi veren tüm sendikalara ve emek örgütlerine çağrımızdır: Gelin, omuz omuza GENTES işçilerinin mücadelesini büyütelim.

İnşaat işçisi kazanırsa, tüm işçiler kazanır!

Yer: İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, Yeşilköy Mah., Atatürk Cad. İDTM İş Blokları A3 Blok 10/2 D:307-314, 34149 Bakırköy/İstanbul

Saat: 14:00

Sınıf Tavrı

27.11.2019”