İYİ-SEN'den Dünya Sendikalar Federasyonu'nun katılımıyla 'Sınıf Sendikacılığı' etkinliği

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN), ''Dünden bugüne sınıf sendikacılığı'' başlığıyla yarın (3 Mart Pazar) Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) Başkanlar Kurulu temsilcilerinin de katılacağı bir etkinlik düzenleyecek.

İYİ-SEN'den Dünya Sendikalar Federasyonu'nun katılımıyla 'Sınıf Sendikacılığı' etkinliği

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN)’in çağrısını yaptığı etkinlik, 3 Mart Pazar günü saat 17.00’da Karaköy’deki TMOBB Mimarlar Odası’nda gerçekleşecek.

‘Sınıf sendikacılığının dünden bugüne olan örneklerinin tartışılacağı ve Dünya’daki deneyimin aktarılacağı’ belirtilen etkinliğe Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) Başkanlar Kurulu temsilcileri ve Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu üyeleri de katılacak.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) etkinliğe ilişkin bir çağrı metni yayımlayarak ”Tüm emekçileri ve emek dostlarını, dost kurumları ve sınıf sendikacılığı ilkelerine bağlı tüm sendikaları aramızdan görmekten memnuniyet duyacağımızı belirtiriz.” sözlerine yer verdi.

İYİ-SEN tarafından yayımlanan ‘Dünden bugüne sınıf sendikacılığı’ etkinliğine çağrı metni şöyle:

”Türkiye ve Dünya’daki sınıf sendikacılığı örneklerini tartışıyoruz:

‘Sınıf sendikacılığı ilkeleriyle’ sınıf hareketini büyüteceğiz!

Türkiye işçi sınıfı büyük bir saldırı altında. Sermaye sınıfının kâr hırsı ekonomiyi krize doğru sürüklerken, işçi sınıfı işsizlik, hayat pahalılığı, iş cinayetleri ve hak gaspları ile sınanıyor.

Bütün bunlarla birlikte, işçi sınıfı örgütsüzlük çemberini kıramadığı gibi, sendikal hareketin genel görünümü ‘sararmış’ durumda. Yandaş ve sarı sendikacılık anlayışı, sendikal mücadeleyi bir geçim aracına çevirirken, sendikalar büyük bir ‘çukura’ doğru sürüklenmektedir.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) bu tabloyu değiştirmek, inşaat işçisi için daha ağır olan şartlara karşı örgütlü bir sınıf hareketinin parçası olarak kurulmuş bir sendikadır. Sendikamız, sınıf sendikacılığı ilkelerinin ete kemiğe bürünmesi için şantiyelerde büyük bir mücadeleyi örgütlemeye çalışmaktadır.

Bu doğrultuda mücadele eden sendikamız, Türkiye’de ve Dünya’da sınıf sendikacılığı deneyiminin biriktirdiklerine sahip çıkmakta, bu birikimin yeni kanallara ulaşması için çabalamaktadır. Sendikamız, sınıf sendikacılığının dünden bugüne olan örneklerini tartışmak ve Dünya’daki deneyimi aktarmak için ‘Dünden Bugüne sınıf sendikacılığı’ etkinliğini gerçekleştirecektir.

Etkinliğimiz 3 Mart Pazar günü saat 17:00’de İstanbul Karaköy’de bulunan Mimarlar Odası’nda gerçekleşecek olup, etkinliğimize aynı zamanda Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) Başkanlar Kurulu üyesi olan temsilciler de katılacak ve söz alacaktır. Sendikamızın düzenlediği etkinlikte Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu üyeleri de söz alacaktır.

Etkinliğimizi duyurur, tüm emekçileri ve emek dostlarını, dost kurumları ve sınıf sendikacılığı ilkelerine bağlı tüm sendikaları aramızdan görmekten memnuniyet duyacağımızı belirtiriz.
Saygılarımızla,

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası”