İYİ-SEN: Kavgamızı büyütmeye devam edeceğiz

İnşaat işçilerinin hakları için şantiyelerde örgütlenme mücadelesi veren İYİ-SEN Genel Temsilciler Kurulu'nu topladı. Toplantıda sendikanın iki yıllık mücadele birikiminde öncülük ettiği ve kazanımla sonuçlanan direnişlere dikkat çekildi.

İYİ-SEN: Kavgamızı büyütmeye devam edeceğiz

HABER MERKEZİ

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın (İYİ-SEN) Genel Temsilciler Kurulu pazar günü sendikanın genel merkezinde toplantısını gerçekleştirdi.

İYİ-SEN Genel Temsilciler Kurulu, iş cinayetlerinde ve işçi sınıfının mücadelesinde yaşamını yitirenleri saygı duruşuyla anarak toplantıya başladı.

Ardından İYİ-SEN’in kuruluşundan günümüze kadar gerçekleştirdiği eylemler, grevler ve toplantılar sinevizyonda gösterildi.

“İYİ-SEN İNŞAAT İŞÇİLERİNİ TEMSİL EDECEK YEGANE YAPI OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan, sinevizyonun gösteriminden sonra kürsüye çıkarak sendikanın iki yıldır biriktirdiği deneyimi ve mücadelesini anlattı.

Öztutan konuşmasında şunları söyledi;

“Sendikamız iki yıldır birçok greve ve mücadeleye öncülük etti. Bu iki yılda sendikamız inşaat işçilerinin temsiliyetini üstlenecek yegane yapı olduğunu göstermiştir. Onlarca greve öncülük ederek binlerce işçinin mücadelesini kazanımla sonuçlanmasını sağlamıştır. Türkiye’de inşaat işçilerinin talepleri ve mücadelesi kamuoyunda daha çok tartışılıp gözüküyorsa sendikamızın kuruluşu ve mücadelesinin payı vardır. Sendikamız da maya tutmuştur. Sınıf sendikacılığı ilkelerine bağlı kalarak sermaye sınıfıyla kavgamızı büyütmeye devam edeceğiz.”

Genel Temsilciler Kurulu toplantısına katılan temsilciler de söz alarak sendikanın çalışmalarını değerlendirdi. Sendikanın grevlerine öncülük eden temsilciler kazanımla sonuçlanan grev deneyimlerini anlattı.

Yurtdışında çalışan temsilcilerin Genel Temsilciler Kuruluna gönderdikleri mesajlar toplantıda okundu.

Genel Temsilciler Kurulu, sendikanın önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalara dönük kararlar alarak toplantıyı bitirdi.