İYİ-SEN: İşçiler kazanırsa , halk kazanır, memleket kazanır!

İYİ-SEN: İnşaati işçilerinin sesine ses olun!

İYİ-SEN: İşçiler kazanırsa , halk kazanır, memleket kazanır!

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve altı aydır maaşları ödenmeyen inşaat işçileri grubun merkezi önünde direnişe başlamıştı. İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) bugün devam eden direnişe ilişkin bir basın bülteni yayınlayarak İşçilerin sesine ses olmaya çağırdı.

İnşaati işçilerinin sesine ses olun!” başlıklı açıklamada  ücretlerimizi ödemeyen, her başvurumuza “ sonra gelin, haftaya gelin” cevapları veren, Bizlerin emeğini sömürerek , sırtımızdan yükselen Gentes Şirketler Grubu, her platformda kendi ile övünüyor, uluslararası başarılarını anlatıyor ve geleceğe güvenle baktığını belirtiyor. Konu işçinin zaten gasp edilmiş olan, zaten düşük tutulan hak edilmiş ücretini ödemeye gelince, köşe bucak kaçıyor denildi.

Bu haksızlığa sessiz kalmadığımız her an kazanan biz olacağız. Şirketin önündeki direnişimiz kazanana kadar devam edecek. İnşaat işçilerinin sesini duyurun, işçiler kazanırsa , halk kazanır, memleket kazanır!” diye devam eden İYİ-SEN açıklamasının tamamı şöyle:

İNŞAAT İŞÇİLERİNİN SESİNİNE SES OLUN!
Basına ve kamuoyuna,

Biz Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde, memleketimizden ve ailemizden uzakta aylarca çalışmış inşaat işçileriyiz.

Gentes Şirketler Grubu, ücretlerimizin bir kısmını ödemedi ve bizleri memleketimize göndererek ödemelerin Türkiye’de yapılacağı sözünü verdi.

Ancak aradan geçen zamanda ücretlerimizi ödemediği gibi, şirkete her başvurumuza “ sonra gelin, haftaya gelin” cevapları verdi.

Ancak şimdi, tek tek değil, boynumuzu bükerek yeniden gelmek üzere değil inşaat işçileri olarak sendikamız olan İYİ-SEN ile birlikte, başımız dik ve hakkımızı alana kadar da dönmemek üzere ülkenin dört bir yerinden şirketin genel müdürlüğü önüne geldik.

Gentes Şirketler Grubu, her platformda kendi ile övünüyor, uluslararası başarılarını anlatıyor ve geleceğe güvenle baktığını belirtiyor.

Bizlerin emeğini sömürülerek , sırtımızdan yükselen dev inşaat projeleri ile sermaye sınıfı geleceğe güvenle bakıyor!

Ancak konu işçinin zaten gasp edilmiş olan, zaten düşük tutulan hak edilmiş ücretini ödemeye gelince, köşe bucak kaçıyor. duymazdan geliyor ya da yine oyalama yolunu deniyor.

İnşaat patronları, inşaat işçisinin ücretini ödeme görevini en sona bırakıyor ya da hiç ödememe yolunu deniyor.

Bu haksızlığa sessiz kalmadığımız her an kazanan biz olacağız.

Şirketin önündeki direnişimiz kazanana kadar devam edecek…

İnşaat işçilerinin sesini duyurun, işçiler kazanırsa , halk kazanır, memleket kazanır!

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI

İLETİŞİM: 05069894954