İYİ-SEN: İş cinayetlerinin faili patronlardır!

Gerekli iş güvenliği önlemleri alınmadığı için dün Gaziantep'te Nafi Dişli, Antalya'da Nezir Ayvaz, Burdur'da Mustafa Akkaya ve Çanakkale'de Enis Erken şantiyede çalışırken yaşamını yitirdi.

İYİ-SEN: İş cinayetlerinin faili patronlardır!

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) farklı şehirlerde işçilerin şantiyede çalışırken yaşamını yitirmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

“İş cinayetlerinin faili patronlardır” başlıklı açıklamada her gün şantiyelerde yaşanan ölümlerin “inşaat işçilerinin kaderi” ya da “kişisel ihmali” olarak görülemeyeceği dile getirilirken “Patronların işçilerin güvenli çalışma talebini “maliyet unsuru” olarak gördüğü belirtildi.

İYİ-SEN açıklamasının tamamı şöyle:

Gerekli iş güvenliği önlemleri alınmadığı için dün Gaziantep’te Nafi Dişli, Antalya’da Nezir Ayvaz, Burdur’da Mustafa Akkaya ve Çanakkale’de Enis Erken şantiyede çalışırken yaşamını yitirdi.
Her gün şantiyelerde yaşanan ölümler inşaat işçilerinin kaderi olarak ya da kişisel ihmali olarak açıklanamaz bu ölümler patronların kar hırsından kaynaklanmaktadır.

Patronlar güvenli çalışma talebimizi maliyet unsuru olarak gördükleri için bizleri ölüme gönderiyor.
Patronlar gerekli önlemleri almayarak, siyasi iktidar denetlemeyerek ve yargı yaşanan iş cinayetlerinde sorumlularına ödül gibi cezalar vererek bu iş cinayetlerinin faili ve sorumlularıdır.

İnşaat işçileri bu sorumlulardan hesap sormak, güvenli ve insana yakışır çalışma koşulları için mücadelesini ve birliğini büyütecektir.