'İyi Parti'den CHP'yle işbirliği açıklaması

CHP ve ‘İyi Parti’, yerel seçimde 23'ü büyükşehir olmak üzere 51 ilde ortak aday gösterdi. ‘İyi Parti’ 13 büyükşehirde, CHP de 10 büyükşehirde aday göstermeyecek.

'İyi Parti'den CHP'yle işbirliği açıklaması

Siyasi partilerin aday listelerini il ve ilçe seçim kurullarına bildirme süresi bugün saat 17.00’de sona erdi.

Seçim kurullarına teslim edilen listelere göre, CHP-‘İyi Parti’ yerel seçimlerde 51 ilde işbirliği yapacak. 13 büyükşehirde CHP, 10 büyükşehirde ‘İyi Parti’ adayları seçime katılacak. ‘İyi Parti’, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş ve İzmir’de Tunç Soyer’i destekleyecek.

‘İyi Parti’ adaylarının yarışacağı büyükşehirler ise Balıkesir, Sakarya, Samsun, Trabzon, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Manisa olarak belirlendi.

CHP ve ‘İyi Parti’, 28 ilde de işbirliği kararı aldı.

30 İLDE İŞBİRLİĞİ YOK

CHP ve ‘İyi Parti’ 30 ilde kendi adaylarıyla seçime katılacak. CHP Şanlıurfa’da aday göstermeyecek.

‘İyi Parti’ de Meral Akşener’in daha önce açıkladığı gibi Iğdır’da aday çıkarmayacak. Akşener, “Cumhur İttifakı’nın paydaşlarına sesleniyorum, oturun, anlaşın tek adaya düşürün. Bizim Iğdır’da 5 bin 500’e yakın oyumuz var. İşte bekayla ilgili ‘İyi Parti’nin somut adımı. Cumhur İttifakı’nın paydaşları beka konusunda çok samimiyseler Iğdır ile ilgili tedbir almalılar” demişti.

İDRİS NAİM ŞAHİN ADAY OLDU, ‘İYİ PARTİ’ ADAY ÇIKARMADI

‘İyi Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayının eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin olacağı iddia edilmişti. ‘İyi Parti’ görüşmeleri doğrularken adaylığın gerçekleşmediği açıklanmıştı. CHP ise Şahin’in adaylığına karşı çıkmıştı.

İdris Naim Şahin, Saadet Partisi’nden aday olurken ‘İyi Parti’ aday göstermedi. ‘İyi Parti’nin Şahin destekleyeceği iddia edildi.