'İyi Parti'den CHP'ye, oradan da BBP'ye geçen başkan adayı: Yolun başlangıcındayız

Kayseri'nin Felahiye ilçesinde partisinden istifa eden CHP'nin belediye başkan adayı, aynı ilçede BBP'den aday oldu.

'İyi Parti'den CHP'ye, oradan da BBP'ye geçen başkan adayı: Yolun başlangıcındayız

Kayseri’nin Felahiye ilçesinde partisinden istifa eden CHP belediye başkan adayı Kerim Karakoç, aynı ilçede Büyük Birlik Partisinden (BBP) aday olduğunu bildirdi.

Karakoç, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Kasım 2018’de CHP genel merkezi tarafından Felahiye Belediye başkan adayı olarak isminin açıklandığını ancak ‘İyi Parti’ ve CHP arasındaki ittifak görüşmeleri sonucu ilçenin ‘İyi Parti’ye verildiğini belirtti.

Bu gelişmeler sonucunda CHP’den ve belediye başkan adaylığından önceki gün istifa ettiğini ifade eden Karakoç, şunları kaydetti:

“Değerli dostlar, içinizden birisi bana bir soru sorsa, dese ki ‘Güzel ülkemizde, memleket sevdalısı, gönüllerin fedaisi, milleti için kendini feda etmiş bir lider kimdir?’ Hiç beklemem, vereceğim cevap, Muhsin Yazıcıoğlu olacaktır. Dedim ya, yolun sonu değil. Esastan şimdi yolun başlangıcındayız. Evvela parti il yönetiminin ve genel merkezin de tamam demesi üzerine Büyük Birlik Partisinde Felahiye Belediye başkan adayı olarak devam etme kararı almış bulunmaktayız.”

Gazeteci İsmail Saymaz, 2018’de ‘İyi Parti’den Antalya vekil aday adayı olan ve aday gösterilmeyince istifa eden Kerim Karakoç’la ilgili olarak Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Saymaz’ın paylaşımı şu şekilde:

“Kerim Karakoç

2018: İyi Parti’den Antalya vekil aday adayı oldu. “Söz konusu vatandır” dedi. Aday gösterilmeyince istifa etti

2018: CHP’den Kayseri Felahiye başkan adayı oldu. Felahiye, İyi Parti’ye kalınca yine ayrıldı

2019: BBP’nin Felahiye adayı. “Yolun başındayız” dedi”