'İyi Parti'den '5-6 bakanlık' açıklaması

'İyi Parti’ Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın sözleri üzerine partisinden yalanlama geldi.

'İyi Parti'den '5-6 bakanlık' açıklaması

‘İyi Parti’ Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a parlamenter sisteme geçiş için erken seçim çağrısında bulunmuş, bunun yanında da “5-6 icracı Bakanlık verirse ülkenin yeniden inşası için biz de bir fedakarlık yapabiliriz” demişti.

Türkkan’ın sözleri çokça yankı bulurken partisi içerisinde de tartışma yarattı. Gelişmeler üzerine ‘İyi Parti’ Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu bir açıklama yapıldı. Açıklamada Türkkan’ın sözleri “kabul edilemez ve yanlış” olarak nitelendirildi.

Ağıralioğlu’nun açıklaması şöyle:

“Aziz Milletimiz ve değerli basın mensupları: İYİ Parti, Türkiye’yi yönetmek için yola çıkmış bir siyasi harekettir. Temel amacımız, iyileştirilmiş parlamenter sistem ile Türkiye’yi 21. yüzyılın yarışan ülkeleri arasına katmaktır.

*Bu çerçevede Grup Başkanvekilimizin malum yanlış ve kabul edilemez açıklaması, partimizin imasını dahi meşru görmediği ve göremeyeceği bir beyandır.
Partimiz seçmenine ve milletine verdiği sözleri, siyasi namusu bilen bir sorumlulukla siyaset yapmaktadır. İyileştirilmiş parlamenter sistem hassasiyetlerimiz, bu kabil siyasi savrulmaları mazur yahut meşru göremeyeceğimiz kadar mühimdir.

*Memleketin bugün içinde bulunduğu ağır şartlar, partimizce mevcut iktidarın yönetim beceriksizliği olarak görülmektedir. Partimiz bu yönetim beceriksizliğine son vermek ve ülke yönetimini üstlenmek için mücadele etmektedir.

*Sürdürdüğümüz siyasi mücadelenin ilkeleri partimizin ve milletimizin umududur. Bu umudun hiçbir açıklama ile söndürülmesine, değersizleştirilmesine ve itibarsızlaştırılmasına müsaade edemeyiz.

*Bu, seçmenimize olduğu kadar devletimize ve milletimize olan sorumluluğumuzun da gereğidir.