İÜ yemekhanelerinde kahvaltı kaldırıldı, indirimli öğün sayısı düşürüldü!

İstanbul Üniversitesi yönetimi yemekhanede verilen kahvaltı hizmetini kaldırıp üniversite öğrencilerine sağlanan indirimli yemek hakkını tek öğünle sınırlandırdı.

İÜ yemekhanelerinde kahvaltı kaldırıldı, indirimli öğün sayısı düşürüldü!

İstanbul Üniversitesine bağlı yemekhanelerde, 2 Ocak’tan itibaren kahvaltı hizmetinin kaldırılacağı ve öğrencilerin daha önce her öğünde kullanabildikleri indirimli yemek haklarını tek öğünde kullanabilecekleri duyuruldu.

İstanbul Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “02.01.2020 Perşembe gününden itibaren tüm yemekhanelerimizde kahvaltı hizmeti verilmeyecektir. 02.01.2020 tarihinden itibaren öğrencilerimizin indirimli yemek hakkı 1 öğünle devam edecektir. Gündüz öğrenim gören öğrencilerimiz ‘öğlen yemeklerinden’, akşam öğrenim gören öğrencilerimiz ‘akşam yemeklerinden’ öğrenci ücreti üzerinden faydalanabilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Üniversitede 2.75 olan yemek ücretleri sene başında 3.5 liraya çıkarılmıştı. Yeni düzenleme ile öğrencilere öğlen yemeği 3.5 TL, akşam yemeği 12 TL olacak.

Birçok zorluk içerisinde eğitimine devam eden öğrenciler, beslenme haklarını kullanmayı daha da güç hale getiren bu kararlara tepki göstermeye hazırlanıyor.