İTÜ'lü Halit Ayar'ı cezaevinden izinli çıktığı gün öldürmüş

Beyoğlu’nda 23 yaşındaki İTÜ mezunu elektrik mühendisi Halit Ayar’ı bıçaklayarak öldüren, bir arkadaşını da yaralayan gasp ve hırsızlık hükümlüsü 27 yaşındaki Emra Yaşar’ın 10 yıllık cezasını çektiği Kırklareli Cezaevi’nden izinli olarak dışarıda bulunduğu ortaya çıktı.

İTÜ'lü Halit Ayar'ı cezaevinden izinli çıktığı gün öldürmüş

İTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olan 23 yaşındaki Halit Ayar’ı, iki arkadaşıyla birlikte gittiği İstiklal Caddesi’nde Tünel’deki tramvay durağında otururken bıçaklayan Emrah Yaşar’ın Gasp’ suçundan 10 yıl ceza aldığı; 2016’da cezaevine girdiği, olay günü haftalık izin alarak dışarıya çıktığı öğrenildi. Emrah Yaşar, ifadesinde detayları anlattı.

Yaşar, şunları söyledi:

“Cezaevinden izinli olarak çıkmıştım. Arkadaşım Emrah Kurdal ile Taksim’e bir bara eğlenmeye gittik. Paramız bitmişti. Durakta gençleri gördük. Bize 2 bira almalarını istedik. ‘Biz niye bira alalım?’ dediler. Bunun üzerine ‘O zaman para verin, biz kendimiz alalım’ dedik. Buna da karşı çıkınca aramızda tartışma çıktı. Tartışma sırasında bıçağımı çıkartarak salladım.”

Emra Yaşar’ın yanındaki sabıkası bulunan Emrah Kurdal ise çok sarhoş olduklarını söyleyerek, elindeki kırık bira şisesiyle saldırdığını kabul etti.