İTÜ Vakfı'ndan Doğa koleji açıklaması

İstanbul Teknik Üniversitesi'ne bağlı İTÜ Vakfı, Doğa Koleji ile ilgili müzakerelerin olumlu sonuçlandığını ve devir işlemlerinin başladığını bildirdi. Ödenmeyen maaşlara ilişkin belirsizlikse sürüyor.

İTÜ Vakfı'ndan Doğa koleji açıklaması

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Doğa Koleji’nin borçlarının yapılandırılması ve kolejin tamamen İTÜ’ye geçmesi konularındaki görüşmelerin uzlaşmayla sonuçlandığını açıkladı. Ödenmeyen maaşlara ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.

İTÜ açıklamasında, üniversitenin Doğa Koleji’ni bünyesine alma kararı verdiği belirtildi.

Açıklamada, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yönettiği süreç, Doğa Koleji’nin borçlarının yapılandırılması ve Doğa Koleji’nin tamamen İTÜ’ye geçmesi konularında uzlaşma ile sonuçlanmıştır.” denildi.

BORÇ YAPILANDIRMASI VE DEVRİN GERÇEKLEŞECEĞİ YAPI DAHA SONRA AÇIKLANACAK

Açıklamada, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank ve Garanti Bankası’nın katkılarıyla gerçekleşen borç yapılandırması ve devrin gerçekleşeceği yapının en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacağı duyrulurken, “Doğa Koleji’nin üniversitemiz bünyesine katılımının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

45 BİN ÖĞRENCİ 6 BİN ÖĞRETMEN

Genel merkeze bağlı Doğa Koleji’nde şu an 45 bin öğrenci eğitim görüyor. İstanbul başta olmak üzere 15 ildeki 214 şubede mali sıkıntılar var.