İtalya'dan Maduro'ya destek

İtalya, Avrupa Birliği'nin Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Amerikancı muhalefet lideri Juan Guaido'yu resmen tanımasını engelledi. AB, İtalya'nın vetosu nedeniyle ortak açıklama yapamadı.

İtalya'dan Maduro'ya destek

İtalya, Avrupa Birliği’nin (AB) Venezuela’da Amerikancı muhalefet lideri Juan Guaido’yu tanımasını engelledi. Diplomatik kaynaklar, İtalya’nın vetosu nedeniyle AB’nin Guaido’yu birlik olarak tanıma planını hayata geçiremediğini söyledi.

AB ülkeleri Venezuela’da Nicolas Maduro hükümetine başkanlık seçimlerinin yenilenmesi için sekiz günlük bir ültimatom vermiş, bu yönde karar alınmaması halinde Guaido’yu tanıma tehdidinde bulunmuştu. Maduro bu tehdit karşısında geri adım atmazken, bugün sekiz AB ülkesi Guaido’yu geçici devle başkanı olarak tanıyıp muhalefetin kabul etmediği başkanlık seçimlerinin yenilenmesi çağrısı yaptı. Reuters’a konuşan diplomatik kaynaklar ise İtalya’nın muhalefeti sonucu AB’nin ortak açıklama yapamadığını söyledi.

İtalya’da başbakan yardımcısı ve Beş Yıldız Hareketi’nin lideri Luigi Di Maio, Guaido’yu ‘halk tarafından seçilmediği’ için tanımayı reddediyor.