İstifa etmeyen Binali Yıldırım: Hukukun olduğu yerde etik konuşulmaz

Anayasaya aykırılığına rağmen TBMM Başkanı iken AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım, medya temsilcileriyle kahvaltıda buluştu.

İstifa etmeyen Binali Yıldırım: Hukukun olduğu yerde etik konuşulmaz

Anayasaya aykırılığına rağmen TBMM Başkanı iken AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım, medya temsilcileriyle kahvaltıda buluştu.

Yerel seçimlerin bir genel seçim havasına dönüştürülmesinin İstanbul’a yapılacak bi kötülük olacağını söyleyen Yıldırım, “İstanbul’un konularının güme gitmesi beni çok üzer. Bu bakımdan kampanya boyunca mecbur kalmadıkça bu alan dışındaki konularda çok fazla mesai harcamayacağım” dedi.

“İstanbul’da 25 yıllık bir geçmişimiz var.” diye Yıldırım,  “Recep Tayyip Erdoğan, o zaman AKP yoktu ama AKP İstanbul hareketiyle başladı. Dolayısıyla geçen çeyrek asırın her türlü sevabıyla, günahıyla sorumlusu biziz. Ve şimdi 31 Mart seçimleriyle beraber yeni bir dönemin belki bir 25 yıl daha sürecek, yeni bir dönemin kapılarını aralamayı hedefliyoruz. Bu yeni dönemin ilk durağı cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü 2023’tür.” ifadelerini kullandı.

“HUKUK”TAN BAHSETTİ

Yıldırım’ın, “Diplomatik olmasın, kameralar var, içimizi dökerek konuşalım” demesinin ardından kameralar kapandı. Yıldırım’ın İstanbul adaylığının açıklanması sonrasında Meclis Başkanlığı’ndan istifa edip etmeyeceğine ilişkin tartışmalara yönelik olarak, “Hukukun olduğu yerde etik konuşulmaz. Hukuk devletinde hukuk konuşulur. TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmem konusundaki kararımda değişiklik yok.” dediği aktarıldı.