İstifa eden AKP'li başkan: Mitingimize gelenlere içim acıdı, Allah bizi affetsin çok günahımız var

AKP İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa eden Aydın Şengül "En son mitinge gittiğimde oraya gelenlere içim acıdı. O gariban insanların bizim üzerimizde hakları var. Allah bizi affetsin, çok fazla günahımız var." dedi.

İstifa eden AKP'li başkan: Mitingimize gelenlere içim acıdı, Allah bizi affetsin çok günahımız var

CHP’nin bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığı İzmir’de yerel seçimin ardından görevinden istifa eden AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, yeni atanan eski İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’ye makamını devretti. Şengül, devir teslim sırasında yaptığı konuşmada kullandığı ifadelerle tabiri caizse “günah çıkardı”.

Seçimlerden önce İzmir’de yapılan Cumhur İttifakı mitingi ile ilgili konuşan Şengül, “En son mitinge gittiğimde oraya gelenlere içim acıdı. O gariban insanların bizim üzerimizde hakları var. Allah bizi affetsin, çok fazla günahımız var. Özeleştirimizi kendi içimizde yapacağız. Aydın Şengül olarak arka planda olacağım. Kimin ne desteği olursa onu vermeye hazırım. Biz kaybolmaya hazırız. Yeni il başkanımız kendi iradesini kullanarak güçlü bir yönetim oluşturacak” ifadelerini kullandı.

Yeni AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise şunları söyledi:

“Nihat Zeybekci çok başarılı bir şekilde geldi bizi temsil etti. İzmir’de siyaset yapacağını ifade etti. Ona da saygılarımızı, sevgilerimizi iletiyoruz. Tabii ki, Binali Yıldırım’ın selamlarıyla başlıyorum. Başbakanımız, meclis başkanımız, bakanımız, milletvekilimiz, büyükşehir adayımız, sizlere selamı var. ‘Çalışın, bayrağı ileriye götürün’ diyor. Yargı süreci devam ediyor, oradan hayırlı bir sonuç çıkacağını düşünüyorum. Gönlümüz onu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görüyor. O bizim meclis başkanımız, en önemlisi İzmir milletvekilimiz. Sayın Yıldırım’a teşekkürlerimi sunuyorum. Onun sayesinde İzmir halkına hizmet etmeye devam edeceğiz.”