İşten çıkarılan Üsküdar Belediyesi işçileri eylemde

İşten çıkarılan Üsküdar Belediyesi işçileri, Erdoğan'a seslenip, "AKP önümüzdeki yıllarda Özal’ın Anavatan Partisi’nin düştüğü duruma düşecektir." uyarısı yaptı.

İşten çıkarılan Üsküdar Belediyesi işçileri eylemde

HABER MERKEZİ

AKP’li Üsküdar Belediyesi, 23 Haziran İBB seçimlerinin ardından herhangi bir gerekçe göstermeden işten 150 işçiyi işten çıkartmıştı.

“İşimizi geri istiyoruz” diyen işçiler aynı talepleri yazılı bulunan dövizleriyle birlikte, bugün belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Direnişteki Cargill işçilerinin de destek olduğu eylemde, işçiler adına basın açıklamasını yaklaşık 2 senedir belediyede çalışırken işten çıkarılan Mustafa Kasap okudu.

“15 TEMMUZ’DA KEFEN GİYEN BİZDİK…”

18 sene AKP teşkilatlarında gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Kasap “Seçim dönemi en yükseklere bayrakları asan da bizdik. 15 Temmuz’da kefenleri giyip köprülere koşan da bizdik. Ancak bir gün aniden işimize keyfi olarak son verildi” diye konuştu.

Keyfi bir şekilde işlerine son verilerek mağdur edildiklerini söyleyen Kasap, “Evet bizler mağdurlarız. Bizi mağdur edenler bizim seçtiklerimizdir. Üsküdar Belediye başkanımızdır. Böylece bizler de işsizler kervanına katılmış olduk. Bizler işimizden atılıp mağdur edilirken, bizim seçtiklerimizin son derece lüks denilebilecek bir hayat yaşaması bizlerin üzüntüsünü kat be kat artıyordu.” dedi.

‘SONU ÖZAL OLACAK’ UYARISI

Basın açıklamasında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenen Kasap, “Eğer parti mensupları, belediyeler bu tutumlarını ve davranışlarını değiştirmezlerse, düzeltmezlerse yani usulsüzlükler, israflar, adam kayırmalar, ihaleye fesat karıştırmalar, yolsuzluklar durdurulmazsa AKP önümüzdeki yıllarda Özal’ın Anavatan Partisi’nin düştüğü duruma düşecektir. Üsküdar Belediye Başkanının şapkasını tekrar önüne alıp, düşünmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“HİZMET-İŞ ‘BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN’ DEDİ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) işten çıkartılan işçileri işe almayı düşünen AKP’li belediyelerin olduğunu da dile getirdi.

Kasap, “Oradaki işçilere destek veren Çalışma Bakanı, milletvekilleri, sendikalar varken neden biz Üsküdar Belediyesi’nden çıkarılan kendi kardeşlerine sahip çıkılmıyor. Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Şişman bizlere; ‘Belediye ile görüştük. İşe dönüş imkanınız yok. Kendi başınızın çaresine bakın’ dedi. Biz mağdurlara tekrar sahip çıkmasını ve işimize dönmeyi talep ediyoruz. 18 yıl boyunca hizmet ettiğimiz partimizin bize değilse evde ekmek bekleyen çocuklarımıza merhamet göstermesini ve adil davranarak işimizi iade etmesini bekliyoruz” diye belirtti.