İşte '1985'den beri FETÖ'yle mücadele eden' Şentop: Yıl 2013, STV'de 'birincilik' kutlaması...

'FETÖ' ile 1985'den beri mücadele ettiği iddiasında bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop'la ilgili bir görüntü yıllar sonra tekrar gündem oldu. O görüntüde Şentop, 'FETÖ'nün dersanesine gidip SBS sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak büyük başarı (!) kazanan oğluyla ilgili konuşuyordu...

İşte '1985'den beri FETÖ'yle mücadele eden' Şentop: Yıl 2013, STV'de 'birincilik' kutlaması...

AKP ve MHP’nin ortak adayı olarak TBMM Başkanlığına seçilen Mustafa Şentop, dün Meclis’te kendisi için ‘FETÖ’cü’ diyen bir milletvekiline yanıt verirken “Bu yapılanmayla daha 1985 yılında ilk defa karşılaşmış ve mücadele etmeye başlamış bir arkadaşınızım” ifadelerini kullanmıştı.

AKP’lilerin halkın aklıyla dalga geçercesine yaptığı bu “inkar” açıklamaları bilhassa 15 Temmuz sürecinden beri alışkanlık kazandırdı. Ancak sözkonusu Şentop olunca, hem ülkenin en önemli kurumlarından birinin başına geçirilen bir isim olması hem de AKP’de somutlanan sağcı siyasetin ahlaki düzeyini göstermek açısından konuya eğilmek Manifesto olarak görevimiz.

2013 yılında o dönem AKP MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili olan Mustafa Şentop, ‘FETÖ’ bağlantısı nedeniyle kapatılan STV’de oğlu ile birlikte yayına çıkıyor. Yayının nedeni ise yine ‘FETÖ’ bağlantısı ile kapatılan okul ve dersanelerde okuyarak birincilik elde eden oğlunun başarısı. Şentop’un oğlu Mehmet Selahaddin Şentop, girdiği Seviye Belirleme Sınavı’nda tüm soruları doğru yanıtlayarak ilk 100’e giriyor. Ortaöğretim başarı puanı nedeniyle 85.’inci sırada yer alabiliyor.

STV muhabirine konuşan Şentop, bu “başarı”yı ise “Allah’ın bir lütfu” olarak yorumluyor. İşte görüntü:

Şentop’un kızı Seniha Begüm Şentop da yine ‘FETÖ’ye ait olması nedeniyle kapatılan Anafen dersanesine devam ederken, 2011 yılında İlköğretim 8’inci sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nda 498.918 puanla Türkiye üçüncüsü olmuştu.

‘FETÖ’ dershanelerine devam edenlere sınav sorularının verildiği yıllarda, bu dershanelerde ve okullarda okuyarak alınan birincilikler, hak edilmiş olup olmadıkları konusunda haklı bir şüpheye neden olurken, ‘FETÖ’ ile mücadele ettiği iddiasında bulunan AKP’yle bu konuda asla bir sonuç alınmayacağı da ortaya çıkıyor.