İstanbul'un komünist adayı Aysel Tekerek: AKP seçimle gitmeyecek, örgütlü mücadele olmadan umut da olmaz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Komünist Belediye Başkan adayı Aysel Tekerek Gazete Patika'dan Gülden Çoşkun'a konuştu. Tekerek “Ovacık’ta yeşeren umudu coğrafyanın her yanına yaymak istiyoruz” dedi.

İstanbul'un komünist adayı Aysel Tekerek: AKP seçimle gitmeyecek, örgütlü mücadele olmadan umut da olmaz

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) 31 Mart yerel seçimlerinde desteklediği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Komünist Belediye Başkan adayı Aysel Tekerek seçim sürecine dair Toplumcu Yerel Yönetimler Manifestosu’na da değinerek yerel seçimlere dair program ve anlayışlarını Gazete Patika’ya anlattı.

Düzen partilerinin yağma politikalarını onaylatmak amacıyla halktan oy istediklerini vurgulayan Tekerek bütün bu yağma ve talan politikalarına karşı halkın alternatifsiz olmadığını belirtti. Ulaşımın, barınma hakkının, kültürel hizmetlerin ücretsiz olması gerektiğini ifade eden Tekerek sermaye sisteminin belediyeleri arka bahçesi olarak kendini zenginleştirmek için kullandığını söyledi.

‘BİR YANDA HALKÇI BİR YANDA RANTÇI BELEDİYECİLİK’

Ovacık’tan bütün coğrafyaya örnek olan sosyalist belediyecilik programına dair ise “Ovacık örneği, belediyenin bir rant kapası olmadan halk için kullanılabileceğini gösterdi.” diyen Tekerek “Bir yanda rantçı belediyecilik, bir yanda halkçı belediyecilik var” dedi.

Ülkede iki tane sağ ittifak kurulduğunu söyleyen Tekerek, bu ittifaka karşı örgütlü bir mücadele yürütülmesi gerektiğini de belirtti. Tekerek son olarak “Umut tacirliğine karşı, sermaye iktidarına karşı ve Ovacık’ta yeşeren umudu coğrafyanın bütününe yaymak istiyorsak komünist adaylara oy verelim” dedi.

“İŞ OY VERMEKLE BİTMİYOR”

Seçim sürecinde yalnızca komünistlerin dile getirdiği bir gerçeğin bulunduğuna da dikkat çeken Tekerek, bu hususu şu ifadelerle dile getirdi:

“AKP’nin seçimle gidecek bir parti olduğunu düşünmüyoruz. 17 yıllık iktidarları boyunca özelleştirilmeyen fabrika kalmadı. Gericilik normal bir politika haline gelmiş durumda. Yağma, talan zaten olmazsa olmazları. Bu düzenekle mücadele etmek, oy verip vermemekle anlatılamaz. Buna karşı gerçekten birşeylerin değişmesini istiyorsak, evet ilk olarak bu sağ politikalara oy vermeyeceğiz ama ikincisi ise örgütlü olacağız. 80’den sonra halkın örgütlülüğüne darbe vuruldu. Biz darbe aldığımız yerden ayağa kalkacağız.”

“AKP KOMÜNİSTLERE BAKAR”

Bununla birlikte her seçimde olduğu gibi yine bir umut tacirliğinin yapıldığını belirten komünist aday, “Evet AKP’den bıktık, AKP’ye karşıyız ama bu karşıtlık bizi düzen içerisinde başka bir yere yakınlaştırmamalı. Umut tacirliğiyle hesaplaşmak durumundayız. Umut arıyorsak, düzenin değişmesini istiyorsak bunun yolu komünistlerle yan yana mücadeleden geçmektedir. AKP seçim sonuçlarında önce CHP’nin aldığı oylara bakmaz, komünistler kendilerini ne kadar büyütmüş ona bakar. Çeki düzen verecekse de buradan verir. Ama bizim amacımız bu değil, biz AKP’nin bu ülkeden kovulması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

“Bu ülke AKP’den ibaret değil, ama CHP’den de ibaret değil” diyen Aysel Tekerek, CHP’nin yıllar yılı “çantada keklik” gördüğü oylar karşılığında emekçiler için hiçbirşey yapmadığının altını çizerken “Biz sadece AKP’den kurtulmak değil, hakettiğimizden daha azına razı eden düzen içi politikalara karşı da mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tekerek sözlerini kendisiyle birlikte Antep, İzmir ve Sakarya’da seçimlere giren Bağımsız Komünist Adaylar’a destek çağrısında bulunarak sonlandırdı.

Röportajın tamamı: