İstanbul'un komünist adayı Aysel Tekerek'ten Flormar direnişine dayanışma ziyareti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Komünist Belediye Başkan adayı Aysel Tekerek ve Sınıf Tavrı bugün direnişteki Flormar işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

İstanbul'un komünist adayı Aysel Tekerek'ten Flormar direnişine dayanışma ziyareti

Gebze’de bulunan Flormar kozmetik fabrikasında, anayasal hakları olan sendikalaşma hakkını kullandıkları gerekçesiyle işten atılan çoğu kadın 132 işçinin sürdürdüğü direniş 280. gününü geride bıraktı.

Direnişlerini yaz kış demeden kararlılıkla sürdüren Flormar işçilerine bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Komünist Belediye Başkan adayı Aysel Tekerek ve Sınıf Tavrı, dayanışma ziyaretinde bulundu.

“İŞÇİ SINIFI DOSTLARIYLA GÜÇLÜDÜR”

Direnişteki işçilere hitaben bir konuşma gerçekleştiren Sınıf Tavrı Yönetim Kurulu üyesi Kemal Parlak “Burada 280. gündür direniyorsunuz. Direnişinizin zaferle sonuçlanacağına inanıyoruz. 2018’de işçi sınıfı mücadelesi denecekse başa yazılacaklardan bir tanesi Flormar işçilerinin direnişidir. Haklısınız, kazanacaksınız. Siz burada örgütlenme hakkınız için, işiniz, ekmeğiniz için mücadele ediyorsunuz.

Arkadaşlar biz de işçi sınıfının mücadelesini Türkiye’nin her yerine taşıyoruz, taşımaya devam ediyoruz. Sınıf Tavrı olarak 2019 yılında işçi sınıfının sözünü söyleyeceğini söylüyoruz. İşçi sınıfı dostlarıyla güçlüdür.” ifadelerini kullandı.

“PATRONLARIN İŞÇİ DÜŞMANI SURATI ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

Parlak’ın ardından söz alan İBB Bağımsız Komünist Belediye Başkan adayı Aysel Tekerek, Flormar direnişinin 280. gününü selamlayarak sözlerine başladı. Tekerek “Öncelikle size bir teşekkür borcumuz var. Hak aramanın, ekmek kavgasına düşmenin suç sayıldığı; patronların ve patron partilerinin grevleri yasakladığı bir dönemde Flormar işçileri umut olmuştur, teşekkür ederiz. Flormar işçileri aynı zamanda hala direnen, grev çadırlarında haklarını arayan işçilere inat, umut ve kararlılık vermiştir.” dedi.

“PATRONLARIN MASKELERİNİ SİZ FLORMAR’DA İNDİRİYORSUNUZ BİZ ALANLARDA”

Tekerek sözlerine şöyle devam etti:

“Direnişe ilk başladığınızda gelerek bir konuşma yaptığımı hatırlıyorum. Demiştim ki; Flormar işçileri, Flormar patronunun makyajlı maskesini aşağıya indirdiniz. Dolasıyla Flormar patronu ve diğer patronların işçi düşmanı suratı ortaya çıkmıştır. Biliyorsunuz bir seçim sürecinden geçiyoruz. Biz komünistler siz Flormar’da ne yaptıysanız, o maskeleri nasıl bir bir indirdiyseniz; bizler de bulunduğumuz alanlarda aynı şeyi yapmaya çalışıyoruz. Düzen partilerinin Flormar’da olduğu gibi, diğer patronların her zaman arkasında durduğu patron partilerinin maskelerini indirmeye çalışıyoruz. Çünkü o maskelerin altındaki işçi düşmanlığıyla, halk düşmanlığıyla mücadele etmemiz şarttır kardeşler.Mücadele etmediğimizde bizi iyi bir gelecek beklemiyor; bunu biliyoruz. Ama mücadele ettiğimizde, o maskeleri indirdiğimizde patronların telaşa düştüğünü, korkuya düştüğünü hepimiz canlı bir şekilde görüyoruz. Bugün bizlerin görevi yerel seçimler başta olmak üzere rantçılara, yağmacılara, patron partilerine geçit vermemektir; halkımızı onların elinden kurtarmaktır, bu patron partilerini patronlarla baş başa bırakmaktır. Patron partileri patronların desteğini alabilirler. Ama bu patron partileri, bu yağmacılar, bu talancılar; işçilerden, ezilenlerden herhangi bir destek almamaları için bizler sizinle birlikte her yerde mücadele etmeye devam edeceğiz. İstanbul’da Bağımsız Komünist Belediye Başkan adayı olarak ben bunun sözünü sizlerin huzurunda bir kez daha veriyorum. Siz nasıl Flormar’da adaletsizliğe, hukuksuzluğa, sömürüye geçit vermemek için direniyorsanız bizler de sizin sesinizi Avcılar’da, Beylikdüzü’nde direnen işçilere, inşaat işçilerine taşıyoruz. Aynı zamanda yerel seçimlerde kadınlara, gençlere, işçilere söyleyecek sözümüzü sizden aldığımız cesaretle, sizin yarattığınız umutta daha güçlü bir şekilde söylüyoruz.” dedi.