'İstanbul'un alt yapısını gözden geçireceğiz'

Vatandaşlara maddi-manevi yanlarında olacaklarını söyleyen İmamoğlu, "Tümüyle İstanbul'un alt yapısını gözden geçireceğiz" dedi.

'İstanbul'un alt yapısını gözden geçireceğiz'

İstanbul’da yağmurdan etkilenen yerlerde incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Tümüyle İstanbul’un alt yapısını gözden geçireceğiz” açıklamasında bulundu. İmamoğlu, ‘Tatile çıktı’ eleştirilerine ise “Boş konuşan boş konuşuyor zaten makamı ne olursa olsun. İmamoğlu neden tatildeymiş, bak sen… Bizim tatilimiz de şeffaf” yanıtını verdi.

İstanbul’da dün yaşanan sağanak yağış su baskınlarına yol açmış; Unkapanı alt geçidinde bir kişinin cansız bedeni bulunmuştu. Ayrıca Eminönü alt geçidi ve Kapalıçarşı’yı da su basmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yağmurdan etkilenen yerlerde bu sabah incelemelerde bulundu.

Vatandaşlara maddi-manevi yanlarında olacaklarını söyleyen İmamoğlu, Meteoroloji’nin yaptığı uyarıda geç kaldığını söyleyerek; “Gecikme olması bizi üzdü” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu sosyal medya hesabından “İstanbul’daki yoğun yağmurdan etkilenen yerlerde ekiplerimizden anlık bilgi aldım. Ekiplerimizle yağmur sonrası inceleme yapıyoruz” paylaşımını yaptı.

İnceleme sırasından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, “15-20 dakika içinde saatte 114 kiloyu bulan baş edilemez bir yağmur. Meteoroloji’den ikaz çok gecikmiş. Orta şiddet diye rapor edilmiş, yaklaşık 40 kilo diye ikaz geçilmiş ama çok büyük bir fark var arada” diye konuştu.

​İmamoğlu, ‘Tatile çıktı’ haberlerine”Boş konuşan boş konuşuyor zaten makamı ne olursa olsun. İmamoğlu neden tatildeymiş, bak sen… Bizim tatilimiz de şeffaf. İki gün Hacıbektaş’taydık. İki gün de ailemizle olduk. Bu tarihte afet olursa elbette koşar geliriz” yanıtını verdi.