İstanbul'da yaşanan depremin ardından 7 ilçede 21 bina mühürlendi

İstanbul'da yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda binada çatlaklar ve orta ölçekte hasarlar oluştu. Bazı binalar ise kaydı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 172 binayla ilgili ihbar alındığını açıkladı. Belediye yetkililerinin yaptığı incelemeler sonucunda Beyoğlu, Kartal, Esenyurt, Kağıthane, Avcılar, Sultangazi ve Bahçelievler ilçelerinde toplam 21 bina tahliye edilerek mühürlendi.

İstanbul'da yaşanan depremin ardından 7 ilçede 21 bina mühürlendi

İstanbul’da yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından şehir genelinde toplam 21 binaya mühür vuruldu.

İstanbul’daki depremle ilgili olarak, Beyoğlu’nda 7 iş yeri, 4 konut olmak üzere 11 bağımsız bölüm mühürlenirken Avcılar, Bahçelievler ve Sultangazi’de ise maddi hasar nedeniyle 2’şer bina mühürlendi.

Kartal, Esenyurt’ta birer bina olmak üzere 2 bina mühürlenirken Kağıthane ve Bahçelievler’de ise deprem nedeniyle hasar gören 2 bina kayarak yanlarındaki binalara yaslandı.

TOPLAM 21 BİNA MÜHÜRLENDİ

İstanbul’un Beyoğlu, Avcılar, Esenyurt, Kağıthane, Sultangazi, Kartal ve Bahçelievler ilçelerinde 5,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle toplamda 21 bina mühürlendi.

‘172 İHBAR ALMIŞ BULUNMAKTAYIZ’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kriz merkezinden depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oktay, “İhbar hattımıza 172 ihbar almış bulunmaktayız. Bunların tamamı ile ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Afetleri, krizleri gerek kurumsal, gerek toplumsal boyutta en etkin yönetim şekli paniğe girmemektir. Bize müracaat edip de herhangi bir hizmet alamayan vatandaşımız bulunmamakta. Barınma boyutunda hazırlıklara baktığımızda, toplanma alanlarına baktığımızda çalışmalarımızın yeterli olduğunu görüyoruz” dedi.