İstanbul'da sokak hayvanlarını katledip yiyen kadın akıl hastanesine kaldırıldı

Gündem Sokak hayvanlarını kesip yiyen saldırgan akıl hastanesine yatırıldı “Onları yemenin helal olduğuna inandığım için yapıyorum” F.Ç. 24 Nisan 2019 10:24 -A+ İstanbul Tuzla’da iki yıldır sokak hayvanlarına zarar veren ve onları yiyen saldırgan geçtiğimiz gün yakalandı. Kadının yaptığı vahşetleri "helal olduğu için yapıyorum" diyerek açıkladığı belirtildi.

İstanbul'da sokak hayvanlarını katledip yiyen kadın akıl hastanesine kaldırıldı

İstanbul Tuzla’da iki yıldır sokak hayvanlarını kesip yiyen Fatma Ç. geçtiğimiz günlerde yine bir sokak köpeğinin boğazını kesmiş, yaralı hayvanın inlemeleri üzerine olay yerine gelen vatandaşları gören kadın kaçmıştı.

Yaklaşık 2 yıldır Tuzla ve Pendik civarında kedi ve köpeklerin boğazını kesip yediği iddia edilen kadın hakkında birçok şikayet ve yakalama kararı bulunuyordu. Çörekçi, Bingöl’de yakalanarak savcılık kararı ile Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.

Fatma Ç., 19 Nisan günü İstanbul Tuzla’da yeniden ortaya çıktı. Yine sokakta bir köpeğin boğazını kesmeye çalışırken, mahalle sakinlerinin müdahalesi sonrası kaçarak ortadan kayboldu. Gördükleri korkunç olay sonrasında polise haber veren vatandaşlar, Ç.’nin bulunması için seferber oldu. Olaydan kısa bir süre sonra bulunan F.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 21 gün süresince Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırıldı. Saldırganın bu süre zarfında hastanede cezai ehliyetinin ve akıl sağlığının kontrollerinin yapılmasına karar verildi.

“HELAL OLDUĞU İÇİN YİYORUM”

Sözcü’de yer alan habere göre Fatma Ç. isimli saldırganın sosyal medya hesabındaki ilginç paylaşımlar da dikkat çekti. F.Ç.’nin yaptığı paylaşımlarda sokak köpekleri ve kedileri için “Onları yemenin helal olduğuna inandığım için yapıyorum” gibi ifadelere yer verdiği gözlendi.

Saldırganın kesmeye çalıştığı köpeği sahiplenen Elif Narin ise “Yaralı olarak kurtardığımız köpek hâlâ kendine gelemedi. Bir travma yaşıyor. Böyle bir kadının akıl hastası olması sebebiyle kısa süreli tedavi ile serbest bırakılması toplum açısından büyük bir tehlike. Yarın bu kadının çocuk kesmeyeceğinin bir garantisi yok. Umarım kalıcı bir çözüm bulunur. Bir daha elini kolunu sallayarak çıkamaz.” diye konuştu.