İstanbul'da seçim kurullarındaki hakimlerde 'sürgün' endişesi

İstanbul'da seçim kurullarında görev yapan hakimlerin yaz kararnamesiyle sürgün edilmekten çekindiği kaydediliyor.

İstanbul'da seçim kurullarındaki hakimlerde 'sürgün' endişesi

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul sonuçlarıyla ilgili AKP’nin “tam kanunsuzluk” itirazının sonuçlanmasına kısa bir zaman kala, kentte seçim kurullarında görev yapan hakimlerin “sürgün korkusu” yaşadığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak bir yargı mensubuyla yaptığı görüşmeyi aktaran Sözcü yazarı Deniz Zeyrek “Seçim kurullarında hakimlerin bulunduğuna, başkanlığı da en kıdemli olanın yaptığına dikkat çeken kaynağım, İstanbul’da seçim kurullarında görev yapan hakimlerin tayin edilme endişesi yaşamaya başladığını söyledi. Yargı camiasındaki atamaları takip eden bir Ankara gazetecisi olarak onlara özel bir kararname çıkmayacağını düşünüyorum. Ancak, biraz soruşturunca, kaygının Haziran ayında gündeme gelecek yaz kararnamesi ile ilgili olduğunu öğrendim.” ifadelerini kullandı.

Zeyrek sözlerini “YSK İstanbul seçimini iptal etse de etmese de Hakimler Savcılar Kurulu’nun açıklayacağı yaz kararnamesinde İstanbul’daki seçim kurulu üyesi hakimlerin durumuna detaylıca bakmakta yarar olacak” diyerek tamamladı.