İstanbul'da bir bekçi skandalı daha: Darp etti, ters kelepçe yaptı, karakola götürdü

İstanbul Esenyurt'ta parkta oturan bir çift bekçilerin akıl almaz uygulamalarına maruz kaldı.

İstanbul'da bir bekçi skandalı daha: Darp etti, ters kelepçe yaptı, karakola götürdü

AKP iktidarı güvenlik gerekçesiyle 10 binlerce kişiyi istihdam ederek ‘gece bekçiliği’ uygulamasını başlatmıştı. Kamuoyunda gece bekçilerinin yetki sınırları tartışılırken, ülkenin pek çok yerinden bekçilerin halka uyguladığı şiddet, ters kelepçe uygulamaları ve yetki sınırlarını aşan davranışları haberlere konu oluyor. Bekçilerin şiddet gerekçesi ise genellikle aynı: “Yetkilerimizi sorgulayamazsınız!”

Bu kez İstanbul Esenyurt’ta parkta oturan bir çift bekçilerin akıl almaz uygulamalarına maruz kaldı. Manifesto‘ya ulaşan D. S. isimli genç kadının anlattığına göre, 17 Aralık 2019 günü saat 23.00 sularında erkek arkadaşı Ö. K. ile İstanbul Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda otururken dört tane bekçi yanlarına yaklaştı. Bekçilerin kimlik istemesi üzerine ‘T.C. Kimlik numaramı söylesem olur mu?’ diye soran Ö. K. ‘ya bekçilerden bir tanesi “Sen bizi takmıyor musun? Biz de polislerle aynı statüdeyiz.” diyerek saldırmaya başladı.

Araya girmek isteyen D. S. isimli kadına da saldıran bekçiler, biber gazıyla müdahale ederek araya girmek isteyen kadını yere fırlattılar. Bekçilerin, kollarını sıktılarını ve tekmelediklerini söyleyen D. S. belinde de darp izi oluştuğunu ifade etti. D. S. bekçilerin sinkaflı küfürlerine de maruz kaldı.

Genç kadın tekmelere maruz kalırken, erkek arkadaşı saçlarından sürüklendi.

Bekçilerden birinin erkek arkadaşı Ö. K. ‘yı saçlarından sürükleyerek bir kulübeye soktuğunu anlatan D. S., bu kulübede işkenceye devam edildiğini söyledi. Yaklaşık 15 dakika da burada darp edilen ve hakaretlere uğrayan Ö. K. ters kelepçe yapılarak çağrılan polise teslim edildi.

Polislerle beraber hastaneye giden çift, burada olaya ilişkin darp raporlarını aldılar. Daha sonra karakola götürüldüklerini anlatan D. S., ifadelerinin okutulmadan imzalatıldığı gerekçesiyle bir şikayet dilekçesi daha yazdı. D. S. eşgalini belirttiği bekçiden şikayetçi olacağını ifade etti.