İstanbul'da 39 ilçeye itiraz

'İyi Parti' İBB Başkanlığı seçimlerinin iptaline dayanak olarak gösterilen sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olup olmadığının incelenmesi için 39 ilçede itirazda bulundu.

İstanbul'da 39 ilçeye itiraz

‘İyi Parti’ İstanbul İl Başkan Yardımcısı Avukat Osman Erusta, 23 Haziran’da görevlendirilecek olan sandık kurulu görevlilerinin hangi kamu kuruluşunda ve görevde çalıştığının açık bir biçimde bilirtilmesi gerektiğini söyleyerek “23 Haziran’da yapılacak seçimler için sandık kurulu başkanlarının tam olarak ne iş yaptığının netleştirilmesini istiyoruz. Gönderilen listelerde sandık kurulu görevlilerinin kamu görevlisi olduğuna dair net somut bir bilgi yok. İstanbul seçimlerinin iptalini getiren gerekçelerini yeniden yaşanmasını engellemek adına ince eleyip sık dokumak zorundayız” dedi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; ‘İyi Parti’, 31 Mart yerel seçimlerinin iptalinde ana gerekçe olarak gösterilen sandık kurulu başkanlarına ilişkin itirazda bulundu. Siyasi partilere dağıtılan listelerde, kamu görevlisi olduğu ifade edilen kişilerin kurumlarının adının, söz konusu kurumlarda hangi görevde bulunduklarının ve kamu görevlisi olup olmadıkları hususunun net bir şekilde belirtilmediğini aktaran Erusta, “Belediyeler bünyesinde çalışan işçiler kamu görevlisi değildir. Eğitim kurumlarından isimler bildirilmiş ama görevi ve kurumu tam olarak yazılmamış. Sandık kurulu başkanları belirlenmesine ilişkin mevzuatta çok fazla tanım var. Biz bunun netleştirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

CHP ile birlikte hareket edildiğini aktaran Erusta, Beşiktaş’ta yaptıkları itirazın kabul edildiğini söyledi.

LİSTEDEN ÇIKTILAR

Öte yandan, Beykoz İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin itirazı üzerine kamu görevlisi olmayan 4 kişinin sandık kurulu listesinden çıkarılmasına karar verdi. Kurul ayrıca “Memur olmadıkları halde listeye dahil edilen kurum amirleri hakkında gereğinin yapılması için kaymakamlığa yazı yazılmasına” karar verdi.