İstanbul'a kar geri geliyor

Önümüzdeki hafta içerisinden itibaren başlayacak soğuk hava dalgası ile birlikte kar yağışının İstanbul ve çevresinde yeniden etkili olması bekleniyor.

İstanbul'a kar geri geliyor

İstanbul’da geride kalan haftanın ilk iki gününde görülen kar yağışı ile birlikte soğuk hava dalgası daha sonra yerini ılık ve yağışlı havaya bırakmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bugün internet sitesinden yayınladığı hava durumu tahminine göre İstanbul’a kar yağışı ile birlikte soğuk hava geri geliyor.

Meteoroloji tahminlerine göre İstanbul’da 13 Ocak Pazar günü sıcaklık 7 derece olacağı beklenirken havanın parçalı bulutlu geçeceği belirtiliyor. Gece ise şehirde sıcak 3 derece olması bekleniyor.

Yeni haftanın ilk günü olan 14 Ocak Pazartesi günü İstanbul’da hafif sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Yağışların aralıklarla yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklığın yeni hafta 2 ila 4 derece artacağı belirtilirken İstanbul’da günün en yüksek sıcaklığı 11 derece olacağı belirtiliyor.

SALI KAR BEKLENİYOR

İstanbul’a 15 Ocak Salı günü kar yağışının geri geleceği tahmin ediliyor.

Kar yağışının İstanbul’un doğusunda etkili olacağı belirtilirken batısında karla karışık yağmur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Salı günü İstanbul’da sıcaklığın 6 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz ile Edirne, Tekirdağ, Kırşehir, Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinin yağışlı tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Antalya merkez ve batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), bu sabah saatlerinde İzmir, Balıkesir ve Çanakkale’nin güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.