İstanbul ve Antep bağımsız komünist adaylarından '8 Mart Emekçi Kadınlar Günü' videosu

Bağımsız Komünist Adaylar Aysel Tekerek ve Sibel Altıntaş 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde çağrı videosu yayımladı.

İstanbul ve Antep bağımsız komünist adaylarından '8 Mart Emekçi Kadınlar Günü' videosu

İstanbul ve Antep Bağımsız Komünist Adayları 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin çağrı videosu yayımladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Bağımsız Komünist Adayı Aysel Tekerek ‘kadınların 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak ”Emekçi kadınlar eşitsizliğe, yoksulluğa, emperyalizme karşı direnmedikçe geleceklerini kuramazlar. Emekçi kadınlar sömürüye, tacize, tecavüze, kadın cinayetlerine, gericiliğe karşı mücadelenin en ön yer almak durumundadırlar. Emekçi kadınların bundan başka çaresi yoktur.” sözlerine yer verdi.

31 Mart yerel seçimlerinde emekçi kadınların sesi olan bağımsız komünist adaylara oy verilmesi çağrısında bulunan Tekerek ”Sosyalizm mücadelesine güç verin. Yaşasın 8 Mart” dedi.

Gaziantep Bağımsız Komünist adayı Sibel Altıntaş’da bir video yayımlayarak 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Altıntaş ”Sömürünün, yoksulluğun her gün katmerlendiği bu dönemde, kadınların iş ve sosyal yaşamın dışına itilmeye çalışıldığı, milyonlarca kadının sadaya mahkum edildiği bu gerici sermaye düzenine karşı kurtuluşumuzun tek anahtarı örgütlü mücadeledir.” sözlerine yer verdi.

Kadın mücadelesinin işçi sınıfı mücadelesinden bağımsız olmadığını vurgulayan Altıntaş ”Bu yüzden bütün emekçi kadınları işçi sınıfı kardeşleriyle mücadeleye çağırıyoruz.” dedi.