İstanbul ve Antalya'da 17 yaşındaki iki genç hayatına son verdi

Antalya Aksu ilçesinde ve İstanbul'daki Yedikule Mezarlığında 17 yaşındaki iki genç kendilerini asarak hayatına son verdi.

İstanbul ve Antalya'da 17 yaşındaki iki genç hayatına son verdi

Emekçilerin ekonomik krizin yüküyle boğuştuğu, işsizlik ve yoksulluğun giderek derinleştiği AKP Türkiyesi’nde son dönemde intihar haberleri gündemden eksik olmuyor.

Geçtiğimiz günlerde Antep’te işsiz bir vatandaş belediye önünde kendini yakarak hayatına son vermişti. İşsizlik gerçeğinin yol açtığı bu ölümün ardından İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nde bir kişi de hem aracını hem kendisini ateşe verip kendisini denize atarak hayata veda etmişti.

İntihar haberleri bugün de İstanbul ve Antalya’dan gelen acı haberlerle devam etti.

NOT BIRAKIP KENDİNİ ASTI

Antalya’nın Aksu ilçesinde mahalle muhtarının 17 yaşındaki oğlu ve lise son sınıf öğrencisi, sabah erken saatlerinde boğazına bağladığı iple intihar etti.

Olay, Aksu ilçesine bağlı Kemerağzı Mahallesinde meydana geldi. Mahalle muhtarı Aydın Tezcan Y., sabah saat 10.00 sıralarında evinin üst katında uyuyan oğlunu görmeyince uyandırmak için odasına doğru hareket etti. Oğlunun odasına açılan kapının kilitli olduğunu gören ve daha sonra kilidi kıran Tezcan Y., Antalya Antalya Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki oğlu C.Y’nin odasına çıkan merdivende kendini iple astığını gördü. Koşarak oğlunun boynundaki ipi kesen Tezcan Y., durumu hemen 112 ekiplerine bildirdi. 112 ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemede gencin hayatını kaybettiğini belirledi.

Üniversite sınavına hazırlandığı öğrenilen C.Y’nin son günlerde psikolojik sorunlar yaşadığı ve tedavi olmak için ilaç kullandığı ileri sürüldü. C.Y’nin bir hafta önce babası tarafından psikoloğa götürülerek tedavi olduğu öğrenildi. Öte yandan, genç arkasında bıraktığı notta, “Ölümümden kimse sorumlu değildir” ifadeleri yer aldı.

Gencin intihar etmeden önce boğazındaki iple öz çekim yaparak sosyal medya hesabından paylaştığı ve paylaşımının altına, “Bu görüntüleri ne olursa olsun basına vermeyin. Kaç para verirlerse versinler. Bu size son vasiyetimdir” yazdığı ifade edildi. C.Y’in ölüm haberini alan arkadaşları da olay yerine gelerek uzun süre göz yaşı döktü. Arkadaşları gencin son günlerde çok mutlu olduğunu ve bunun dikkat çektiğini ifade ettiler. Olay yeri ekibinin incelemelerin ardından C.Y’nin cesedi kesin ölüm sebebi araştırılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

CENAZE DEFNEDERKEN AĞAÇTA ASILI BULDULAR

İkinci intihar haberi de İstanbul Yedikule’den geldi. Yedikule mezarlığına cenazelerini defnetmeye gelen bir aile, ağaca asılı bir ceset buldu.

Olay, iddiaya göre saat 18.30 sıralarında Yedikule Mezarlığı içerisinde meydana geldi. Mezarlığa cenazelerini defnetmek için gelen aile, bir ağacın yanında uzun süre hareketsiz duran kişiyi fark ederek durumu mezarlıktaki güvenlik görevlisi ve mezar kazıcısına bildirdi.

Olay yerine gelen güvenlik görevlisi ve mezar kazıcısı, ağaca asılı bulunan gencin boynundaki ipi kestikten sonra yere yatırarak ilk yardımda bulundu. Bu sırada cenazelerini defnetmeye gelen aile yakınları, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve sağlık ekipleri, gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Zeytinburnu Olay Yeri ve İnceleme Büro Amirliği ekipleri yaptığı incelemede gencin üzerinden öğrenci taşıma kartı, cep telefonu, bir miktar para ve anahtarlarını buldu.

İlk incelemeye göre intihar ettiği anlaşılan 17 yaşındaki gencin Berzan Keskin olduğu tespit edildi. Yapılan parmak izi eşleşmesinde de cesedin Keskin’e ait olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri durumu Berzan Keskin’in yakınlarına bildirdi. Nöbetçi savcının talimatıyla cenaze Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu’na kaldırdı.