İstanbul ve Ankara'da sağdan yeni aday hazırlığı

BBP'nin Ankara ve İstanbul'da sürprizlere isimlere adaylık teklifi götürdüğü belirtiliyor.

İstanbul ve Ankara'da sağdan yeni aday hazırlığı

Yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul’da Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu ve Mehmet Özhaseki-Mansur Yavaş şeklinde oluşan sağa karşı sağ aday tablosuna iki ilde de ‘üçüncü’ bir aday daha geleceği iddia ediliyor.

Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Büyük Birlik Partisi’nin (BBP), İstanbul ve Ankara’da aday göstermeye hazırlandığı, bunun için de sürpriz isimlere teklif götürdüğü belirtiliyor.

Odatv‘nin edindiği bilgiye göre BBP Lideri Mustafa Destici, Genel Başkan Yardımcıları ve İstanbul İl Başkanı ile birlikte Ali Müfit Gürtüna ile buluştu. Gürtuna ile yemek yiyen Destici, Gürtuna’ya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifinde bulundu.

10 GÜN SÜRE İSTEDİ

Gürtuna, tekliften memnuniyetini bildirirken, düşünmek için 10 günlük bir süre istedi. Ali Müfit Gürtuna, Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmıştı. 12 Kasım 1998 tarihinde Erdoğan’ın ceza alması nedeniyle boşalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gelen Gürtuna, 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan yerel seçimlerde de Fazilet Partisi’nden Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. Gürtuna, geçmişte Erdoğan’ın başkanvekilliğini yürütüyordu. Gürtuna’nın olumsuz yanıt vermesi durumunda Destici’nin Cevdet Tellioğlu ve Hüsamettin Elçi isimlerini alternatif olarak düşündüğü öğrenildi.

ANKARA’DA DA ADAY ÇALIŞMASI

BBP’nin Ankara’da da aday göstermeye hazırlandığı kaydediliyor. Habere göre Destici’nin Ankara’da İbrahim Demir’i aday göstermeye hazırlandığı söyledi. Daha önce Beypazarı’nda belediye başkanlığı yapan Demir görevini Mansur Yavaş’a bırakmıştı. Demir’in adaylığı kabul etmesi durumunda Beypazarı’ndaki “rekabetin” Ankara’ya taşınabileceği, Destici’nin bu hamle ile Mansur Yavaş’a gidecek bir kısım oyu partisine kazandırabileceğini düşündüğü belirtiliyor. Destici’nin Ankara’daki bir diğer alternatifinin de BBP’nin genel Sekreteri Üzeyir Tunç olduğu söyleniyor.