İstanbul Üniversitesi öğrencileri yemek hakkı için eylemde

“Müşteri değiliz öğrenciyiz!”, “Burası üniversite, işletme değil!”, “Parasız eğitim, eşit eğitimi!”

İstanbul Üniversitesi öğrencileri yemek hakkı için eylemde

HABER MERKEZİ

İstanbul Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığı tarafından 30 Aralık günü öğrencilerin indirimli yemekhane hakkıyla ilgili düzenlemeye giden bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre öğrencilerin yemekhaneden üç öğün indirimli yemek hakkı bir seferle sınırlandırılırken sabah kahvaltısı kaldırıldı.

Öğrenci Konseyi tarafından yapılan açıklamada değişikliğin rektörlük tarafından değil TBMM bütçe görüşmeleri sonucu yapıldığı ilan edildi. Seçimleri yenilenmeyen ve rektörlüğün yapması gereken açıklamayı kendisi yapan Konsey öğrencilerce tepkiyle karşıladı.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri hak gaspına karşı forum ve eylem çağrısında bulundu. Forumdan sonra yemekhaneden yürüyüşe geçen İstanbul Üniversitesi öğrencileri ana kapıya yürüyüşe geçti. Gerçekleştirilen eylemde basın açıklaması ve konuşmalar yapıldı. “Müşteri değiliz öğrenciyiz!”, “Burası üniversite, işletme değil!”, “Parasız eğitim, eşit eğitimi!” sloganları ise eyleme damgasını vurdu.

Açıklama sonrası yemekhanelere geçen İstanbul Üniversitesi öğrencileri burada da eylemi devam ettirdi. Öğrenciler, beslenme haklarını kısıtlayan uygulamaya karşı yeniden eylem ve toplantı çağrısı yaptı.