İstanbul Sarıyer'de iki kolonu patlayan bina boşaltıldı

Sarıyer Bahçeköy’de 39 dairenin olduğu 9 katlı bir binanın dün akşam saatlerinde iki ana kolonu patladı. Olay sonrasında binada yaşayan 120 vatandaş polis, zabıta ve itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Bina belediye ekiplerince mühürlendi.

İstanbul Sarıyer'de iki kolonu patlayan bina boşaltıldı

Olay, dün saat 23.00 sıralarında Sarıyer Bahçeköy Doğanbey Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 39 dairenin bulunduğu 6 katlı bir binanın ana iki kolonu patladı. Sesleri duyan vatandaşlar en başta deprem olduğunu sanarak itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipleri, binada yaptığı incelemelerde kolonların patladığını tespit etti. Bunun üzerine olay yerine belediye ekipleri sevk edildi. Yapılan çalışma sonrasında binanın yıkılma ihtimali olabileceği gerekçesiyle yaklaşık 120 vatandaş tahliye edildi. Tahliye işleminin ardından bina belediye ekipleri tarafından mühürlendi. Olayın ardından vatandaşlar için cadde üzerinde çadır kuruldu. Bazı vatandaşlar ise sosyal tesislere yerleştirildi. Binanın akıbetine çalışmaların ardından karar verileceği öğrenildi.

“GECE SAATLERİNDE ‘KÜT’ DİYE BİR SES GELDİ”

Bina sakini Olgun Keskin, “Büyük bir gürültü oldu, küt diye bir ses geldi. Eşimle birlikte çocukları kontrol ettik. Çocukların yataklarından düşmüş olabileceklerini düşünerek evi kontrol ettim. Şiddetli bir sesti bina oturdu sanki. Komşularımızın sesini duyduk. Alt komşumun ‘binayı boşaltıyoruz’ demesi ile çocukları uyandırıp binayı terk ettik. Binanın alt katında depo var, oradan geliyor diye depoyu ve oradaki kolonları kontrol ettik. Muhtar gerekli yerlere bilgi verdi. Zabıta ve itfaiye birimleri geldi. İtfaiye depo kapısını kırarak kontrol yaptı. İki tane kolonun patlamış olduğunu gördük” dedi.