İstanbul kaybedilirse, taşınmazlar AKP’li ilçe belediyelerine peşkeş çekilecek

AKP'nin oylarıyla devredilecek taşınmazlar arasında Esenler'deki Adem Baştürk Kültür Merkezi ve bu merkezin yakınındaki İSPARK'ın işlettiği kapalı otopark da var.

İstanbul kaybedilirse, taşınmazlar AKP’li ilçe belediyelerine peşkeş çekilecek

AKP, YSK marifetiyle tekrar ettirdiği İBB seçimlerini kaybetme ihtimaline karşı; Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazları AKP’li belediyelere peşkeş çekme planı yapıyor.

İBB himayesinde bulunan 20’ye yakın gelir getiren taşınmazın AKP’li Esenler Belediyesi’ne devredilmesinin planlanması bu iddiaları güçlendirdi. Olası bir ‘seçim kazası’nda İBB taşınmazları AKP’li belediyelere dağıtılarak rant kapılarına yeniden el konulması planlanıyor.

Devredilecek yerler arasında İBB’ye bağlı kültür merkezleri ile İSPARK’a ait otoparkların da bulunduğu iddia ediliyor.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli‘ye konuşan CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, özellikle para basan İSPARK’ın işlettiği açık ve kapalı otoparkları AKP’li ilçe belediyelerine devrederek İBB’yi gelir kaybına uğratmayı hedeflediklerini söyledi.

İSPARK’ın 2018 yılı cirosunun 351 milyon lira olduğunu hatırlatan Ataman, İBB’nin İSPARK’tan her ay toplam brüt gelirden katlı otoparklar için yüzde 15, yol üstü ve açık otoparklar için de yüzde 5 kira payı aldığını kaydetti.

CHP’li eski İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, ilk adımın İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun belediye başkanı olduğu Esenler’de atıldığını açıkladı. Sağ da şu bilgileri verdi: “Esenler Belediyesi, İBB mülkiyetinde bulunan ve büyükşehir belediyesi bütçesinden yapılan yaklaşık 20’ye yakın taşınmazın kendilerine bedelsiz devir edilmesi için İBB Emlak Daire Başkanlığı’na yazı yazdı. Emlak Daire Başkanlığı ve Hukuk Müşavirliği de bir teklif hazırlayarak İBB Meclisi’ne sunacak. Kültür merkezleri, spor tesisleri, otoparklar bedelsiz olarak ilçe belediyesine devredilecek.

AKP’nin oylarıyla devredilecek taşınmazlar arasında Esenler’deki Adem Baştürk Kültür Merkezi ve bu merkezin yakınındaki İSPARK’ın işlettiği kapalı otopark da var.”