İşsizlik fonundaki 130 milyarın yalnızca 8 milyar lirası işsizlere gitti

İşsizlik fonunda biriken miktarın 130 milyar liraya ulaştığı ancak bunun sadece 8 milyarının işsizlere ödendiği ortaya çıktı.

İşsizlik fonundaki 130 milyarın yalnızca 8 milyar lirası işsizlere gitti

AKP tarafından bütçeyi kurtarma formülü olarak kullanılan bütçe dışı fonların en büyüklerinden olan işsizlik fonunun ne kadarının gerçek amaçları için kullanıldığı ortaya çıktı.

İşsizlik Sigortası Fonu’nda biriken para 130 milyar liraya ulaşırken işsizlere yapılan ödemeler dahil fonun giderleri 8 milyar lira oldu. Bu durumda “122 milyar lira nereye gitti” sorusu gündeme geldi.

AÇIK VERMEYE DEVAM

Cumhuriyet‘ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, Hükümet’in 2020 Yıllık Programı’nda, 2020’de toplam fon varlığının 138.1 milyar liraya ulaşması hedefleniyor. Bu yıl bütçeden SGK’ye faturalı ödemeler, ek karşılıklar, devlet katkısı, emeklilere yapılan ek ödeme, prim teşviklerinden kaynaklanan transferler dahil 192 milyar lira transfer yapılacağı tahmin edildi.

Ancak SGK’nin gelecek yıllarda da açık vermesi bekleniyor SGK’nin bu yıl sonunda 39.2 milyar lira, gelecek yıl ise 50.1 milyar lira açık vermesi öngörülüyor.