İşsizlik fonu yine patronların cebine gitti

İşsiz kalan işçiler için kurulan Fon'dan bu yıl işsize 9 milyar TL, işverene ise 14.7 milyar TL aktarıldı.

İşsizlik fonu yine patronların cebine gitti

İşçilerin işsiz kaldıklarında başvurmaları için kurulan ancak AKP’nin patronları beslenmesi ve kamu bankalarının finanse edilmesi gibi amaçlar için kullandığı İşsizlik Fonu, işsizleri yine görmedi.

İŞKUR tarafından yayımlanan aylık aylık İşsizlik Sigortası Fonu Bülteni’nde yer alan verilere göre, fonun toplam varlığı kasım ayı itibariyle 131 milyar 120 milyon liraya çıktı.

Fon yönetimi, bu paranın 122 milyar 741 milyon lirasını Hazine’nin uzun vadeli borçlanma aracı olan tahvillere yatırırken, 8 milyar 378 milyon lirasını ise Ziraat Bankası’nın mevduat hesaplarında değerlendiriyor.

2017 yılında Fon’dan işsizlere 4.8 milyar lira ödenek kullandırılırken, aynı yıl patronlara 2.5 milyar liralık kaynak aktarılmıştı. Bu yıl ise patronlara fondan yapılan ödemeler adeta coştu.

Sözcü‘den Erdoğan’dan Süzer’in aktardığına göre geçen yıl işsizlere yapılan ödemeler 5.8 milyar lirada kalırken işverene aktarılan kaynaklar 10.8 milyara çıktı. Bu yılın 11 aylık döneminde de işsizlikteki rekor artış nedeniyle işçilere yapılan ödemeler 9 milyara ulaşsa da işverene aktarılan kaynak 14.7 milyar liraya ulaştı.