İsrail ve ABD Gazze saldırısını savundu: Bina terör faaliyeti için kullanılıyordu

İsrail Gazze saldırısını savundu. ABD 'yanındayız' mesajı verdi.

İsrail ve ABD Gazze saldırısını savundu: Bina terör faaliyeti için kullanılıyordu

AA ofisinin bulunduğu binanın vurulmasına yönelik Türkiye’nin gösterdiği tepkiler üzerine İsrail ordusu bombalamanın arkasında durarak, “Hamas ve İslami Cihad tarafından terör amaçlı kullanılıyordu” açıklamasını yaptı.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenlemişti. İsrail savaş uçaklarının, en az 5 roketle düzenlediği hava saldırısı sonucunda bina tamamen yıkılmıştı.

Gazze’den İsrail’e 200’den fazla roket atıldığını ifade eden İsrail ordusu (IDF), buna misilleme olarak düzenlediklerini ifade ettikleri, Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında AA ofisinin bulunduğu binayı vurup yok etmelerine dönük gelen tepkilere yanıt verdi.

AA ofisinin bulunduğu 8 katlı binanın Hamas ve İslami Cihad tarafından terör faaliyetleri için kullanıldığını savunan IDF, şu açıklamayı yaptı:

“Saldırılan yapı, Hamas’ın Batı Şeria görev gücü tarafından kullanılmaktaydı. Bu güç, Cudea ve Samarya’daki terörist unsurları yöneterek terörist altyapısı oluşturmak, terör faaliyetleri için mesaj aktarmak ve İsrailli sivillere karşı terör saldırıları düzenlenebilmesi için para transferi yapıp lojistik destek sağlamaktan sorumludur.”

IDF, yok edilen binada ‘İslami Cihad’ın üst düzey yetkililerinin terörist amaçlarla kullandıkları ofislerin de bulunduğunu’ iddia etti.

ABD: İSRAİL’İN YANINDAYIZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus ise, İsrail ordusunun Gazze’de düzenlediği hava saldırısında Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de bulunduğu binayı vurmasına ilişkin herhangi bir değerlendirmede bulunmazken, Gazze’den İsrail’e roket atılmasına tepki gösterdi.

Ortagus, konu ile ilgili, ‘İsrail’in kendini savunma hakkını tam destekledikleri’ yönünde bir açıklama yaptı.

Sözcü Ortagus, “ABD, Gazze’den Hamas ve Filistin İslami Cihad’ın İsrail’deki masum sivillere ve toplumlara yönelik devam eden yoğun roket atışını kınıyor. Şiddetin sorumlulularına derhal bu saldırganlığı durdurma çağrısında bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Ortagus, “İsrail’in yanındayız ve menfur saldırılara karşı kendini savunma hakkını tam destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vurulan binada çalışanlarının durumunun iyi olduğu belirtilirken, saldırıda can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz kesin bilgi paylaşılmadı. ​İsrail ordusu, Gazze’den atılan roketleri gerekçe göstererek bölgeye hava saldırıları başlatmıştı.