İsrail'den Erdoğan açıklaması: Ailesi limanlarımızda ticaret yapıyor...

İsrail Dışişleri Bakanı, Erdoğan'la ilgili olarak "Ne biz onu severiz, ne de o bizi; ama ailesinden bazıları Hayfa Limanı’nda ticaret yapıyor" dedi.

İsrail'den Erdoğan açıklaması: Ailesi limanlarımızda ticaret yapıyor...

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, İsrail Parlamentosu’nun (Knesset) Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi’ne Haziran ayında BAE’de yaptığı görüşmelerle ilgili bilgi verirken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre Katz, İsrail’in Basra Körfezi’nde yer alan ülkelerle işbirliğini artırmasının nedenlerine yönelik bir soruya, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan söz ederek yanıt verdi.

Erdoğan için “Ne biz onu seviyoruz, ne de o bizi.” diyen Katz, “Körfez’deki ülkeler de Türkiye ve Katar’da en radikal haliyle görülen Müslüman Kardeşler’in en az İran kadar tehdit yaratmasından dolayı onu sevmiyor” ifadelerini kullandı.

“AİLESİ TİCARETE DEVAM EDİYOR”

Israel Katz, Türkiye ile İsrail arasında “net bir husumet” bulunmasına rağmen ticaretin devam ettiğini belirterek, İsrail’deki Hayfa Limanı’ndan Basra Körfezi’ne giden yol üzerinden ticaret yapanlar arasında Erdoğan’ın ailesinden bazı kişilerin olduğunu söyledi.

Katz bu duruma ilişkin de “Bu bölgede hem dost hem düşman olan ülkeler olduğunu ve bir konuda anlaşamazken, bir başka konuda işbirliği yapılabileceğini söylemiştim” dedi.